30

ЦДНА

(София)

Берое

(Стара Загора)
Дата: 30 юни 1961 г.
Турнир: „А“ републиканска футболна група 1960/61 (26-и кръг)
Треньор на ЦСКА: Крум Милев
Титуляри :
 • Найденов
   
 • 3
  Ботев
   
 • 9
  Петров
   
 • Дузпа - пропуск

  Иван Колев (ЦДНА)

 • 15мин

  Гол

  Иван Колев (ЦДНА) асистенция - Иван Ранков

 • 27мин

  Гол

  Васил Романов (ЦДНА)

 • 85мин

  Гол

  Иван Колев (ЦДНА)

Неточна стрелба

Още в самото начало на вчерашния мач ЦДНА - „Берое“ армейците наложиха високо темпо. Заредиха се много удари във вратата на „Берое“. Пролича желанието на ЦДНА да направи Колев голмайстор. Това можеше лесно да се постигне, ако Колев не беше изпаднал в малодушие през второто полувреме след няколко пропуска. Впрочем между тях бе и една дузпа, повторно изпълнена от него. Вторият удар беше вън.

В 15 мин. Ранков проби и подаде пред старозагорската врата. Колев изпревари защитниците (те не се бяха подсигурили в дълбочина) и разклати мрежата - 1:0. В 27 мин. от 25 м Романов през ръцете на Найденов постигна втори гол. Пет минути преди края Ботев закъсня да се включи в изкуствената засада, Колев се отскубна с топката и увеличи на 3:0 за ЦДНА.

Активът на „Берое“ бе твърде оскъден. Армейската врата бе само два пъти заплашена. В 20 мин. Петров (9) остана сам срещу Найденов (Манолов често се увличаше напред), излъга армейския вратар, но би вън. След почивката Ботев се включи изненадващо напред и подаде на Николов, който от два метра не успя да улучи армейската врата.

Тактиката на изкуствени засади, която приложи „Берое", му струваха първия и третия гол и многобройни други голови положения, проиграни от нападателите на ЦДНА, предимно от Цанев и Колев. Армейският отбор спечели заслужено , но можеше да завърши първенството с много по-убедителна победа.

К.Чипев треньор по футбол

предоставил В. Янкулов