21

ЦДНА

(София)

Славия

(София)
Дата: 31 май 1958 г.
Турнир: „А“ републиканска футболна група 1958 (8-и кръг)
Треньор на ЦСКА: Крум Милев
 • 5мин

  Гол

  Димитър Миланов (ЦДНА)

 • 40мин

  Гол

  Димитър Миланов (ЦДНА)

 • 45мин

  Гол

  Гугалов (Славия)

 • 60мин

  Червен картон

  Панайот Панайотов (ЦДНА)

ЦДНА - „Славия“ 2:1

След едномесечно прекъсване вчера бяха подновени състезанията за първенство на „А“ републиканска футболна група. Играха отборите на ЦДНА и „Славия", два противника, които винаги са давали напрегнати и динамични игри. Но вчерашната им среща не задоволи публиката. Срещата изобилстваше и с много грубости, тон за което даваха някои играчи на ЦДНА, като Ковачев и Алексиев. Ням свидетел бе и съдията К. Динов.

Срещата започна със силен натиск на отбора на ЦДНА пред вратата на „Славия", следствие на което в петата минута дойде първия гол, отбелязан умело от Миланов с глава. Това стресна отбора на „Славия“. Близо 15 минути топката се задържа пред вратата на ЦДНА. Веднаж тя срещна напречната греда, но тъй като много състезатели се бяха струпали пред вратата, топката не можа да намери пролука. Миланов, който вчера играеше най-добре, малко преди края на полувремето отново се прояви и при едно врязване прехвърли излезлия напред вратар на „Славия“ Иванов и постигна втори гол. Едва в последната минута на полувремето на „Славия“ се удаде да намали разликата - хубав нисък удар на Гугалов изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата.

Резултатът 2:1 за ЦДНА не бе променен през цялото второ полувреме, въпреки че ЦДНА остана с 10 души, тъй като Панайотов бе отстранен от игра за саморазправа със съдията.

Предоставил Тодор Гърбатов