11

Олимпик-Берое

(Стара Загора)

ЦСКА

(София)
Дата: 27 май 2000 г.
Турнир: „А“ професионална футболна група 1999/00 (28-и кръг)
Стадион: Берое, Стара Загора
Треньор на ЦСКА: Александър Станков
  • 25мин

    Гол

    24. Стефан Джилио (ЦСКА)

  • 78мин

    Дузпа - гол

    Христо Янев (Олимпик-Берое)

Първия си гол с екипа на ЦСКА отбеляза дошлият от малтийския Ла Валета Стефан Джилио за 1:1 с Олимпик-Берое в XXVIII кръг на “А” група. Младокът от рицарския остров, който в дебюта си предния мач трясна горната греда на Локо (Сф) при победата 3:2, се разписа в 26-ата минута. Той бе изведен перфектно от Методи Деянов сам срещу вратаря на Берое и нямаше как да сгреши.

Равенството, осигуряващо на ЦСКА и теоретично второто място, обаче бе възстановено в 77-ата минута. Тогава Христо Янев, който има договор с тима от Борисовата градина, отбеляза от дузпа. До 11-те метра се стигна, след като резервата Минчев бе съсечен в пеналта на армейците от капитана Емил Кременлиев.

Всъщност ЦСКА имаше възможност да спечели и да съхрани съвсем минималните си надежди да догони Левски в 84-ата минута. Мето Деянов пусна на Асен Букарев, който обаче би край левия страничен стълб. С пропуски преди това се отличи и Димитър Бербатов.

От трибуните на стадиона в Стара Загора срещата изгледаха националният селекционер Стойчо Младенов, за когото се твърди, че може да поеме ЦСКА, и халфът на шотландския Селтик и бивш армеец Стилиян Петров.

източнищ вестник „7 дни Спорт“