21

Септември при ЦДВ

(София)

Бенковски-Спортист

(Видин)
Дата: 24 юли 1948 г.
Турнир: Републиканско първенство 1948 (Четвъртфинал — реванш)
Стадион: Левски, София
Посещаемост: 4 500 зрители
Треньори на ЦСКА: Христо Нелков и Константин Николов
Съдия: Топалов
Титуляри :
 • Маринов
   
 • Георгиев
   
 • 10мин

  Гол

  Димитър Миланов (Септември при ЦДВ)

 • 77мин

  Гол

  Стойне Минев (Септември при ЦДВ)

 • 88мин

  Гол

  Маринов (Бенковски-Спортист)

В събота на игрище „Левски“, се състоя втората среща, от втори кръг за Републиканското футболно първенство, между тимовете на Септември при ЦДВ и Бенковски (Видин). Тази среща предполагаше напрегната борба, тъй като се очакваше този път видинци да окажат по-голяма съпротива и евентуално да се реабилитират за слабото си представяне.

Още в самото начало на играта състезателите на Септември при ЦДВ проведоха няколко добре замислени комбинации, които, обаче, не бяха използвани за откриването на резултата. Те наложиха бързо темпо при пласирането на топката и разстроиха противниковата отбрана. В 10-тата минута при едно меле Миланов от Септември при ЦДВ използва разумно неоправданото излизане на вратаря на Бенковски и отправи топката към вратата. Левият бранител на видицни Георгиев имаше възможност да отбие топката, но недостатъчната му разсъдливост даде възможност резултата да бъде открит. Към 20-тата минута тимън на Бенковски успокои играта си и на свой ред застраши вратата на противника. Няколко техни бързи слизания не бяза използвани. Това се дължеше най-вече на не доброто им пласиране, а също и на недостатъчното и дори слабо подхранване на нападението от страна на средните защитници. Изобщо в играта на Бенковски, не се чувстваше добра спойка между отбраната и нападението, а и липсата на борбеност оказа влияние.

Сепемврийци въпреки, че имаха надмощие, се увличаха в комбинации и се суетеха пред вратата. До края на полувремето те дадоха само пет удара

След почивката тимът на Септември се опита отново да наложи бързо темпо, но това бе само за кратко време. Няколкото техни нападения проведени отдясно, бяха добре нарирани от левия бранител на видинци Георгиев, който успешно се справяше с упорития Миланов. До тридесетатат минута с малки изключения тимът на Септември имаше надмощие. В 32-рата минута Минев постигна с хубав удар втория гол за своя тим. Тази нова изненада смути тима на Бенковски, който место да постигне изравнителия гол, допусна още един в своята врата.

Въпреки, че Септември, имаше и през тази част на играта надмощие, той не може да даде достатъчно удари и провали повечето от нападенията си. В 43-тата минута Бенковски постигна почентия гол чрез център форуарда - Маринов. При резултат 2:1 за Септември при ЦДВ изтекоха последните секунди на мача.

източник вестник „Народен спорт“

Галерия