23

Спартак

(София)

ЦДНВ

(София)
Дата: 15 април 1949 г.
Турнир: Купа на Съветската армия 1949 (Четвъртфинал — преиграване)
Стадион: Юнак, София
Треньор на ЦСКА: Крум Милев
Съдия: Н. Гелев
 • 12мин

  Гол

  Стефан Божков (ЦДНВ)

 • 26мин

  Гол

  Стефан Божков (ЦДНВ) асистенция - Стефан Т. Стефанов

 • 51мин

  Гол

  Станков (Спартак)

 • 64мин

  Гол

  Никола Божилов (ЦДНВ)

 • 80мин

  Гол

  Станков (Спартак)

Началото на игата бе твърде спокойно. Играчите на ЦДНВ са по-дейни и с нападението си успяват да разбъркат иначе добрата отбрана на Спартак.

В 12-тата минута, след фаул пред вратата на Спартак, Апостолов спря топката току пред краката на Божков и последния с изненадващ полувисок удар даде първия гол за ЦДНВ.

В 26-тата минута, поради грешка на десния бек Василев, Стефанов остана непокрит, той центрира и Божков прехвърли топката от единия на другия си крак, за да я забие отново неспасяемо в мрежата на Кузов. Този успех като че ли успокои още повече играта на ЦДНВ и полувремето изтече без особени перипетии, но при надмощия не представителите на войската.

След почивката играчите на Спартак започнаха с нов импулс. В 51-вата минута изпълнен бе добре фаул към вратата на ЦДНВ, Станков посрещна и с великолепен удар намали резултата на 2:1.

Играта стана равностойна, успехът на Спартак аткивизира играчите на ЦДНВ и те започнаха да провеждат нападенията си с повече замисъл. Божков още от първото полувреме водеше упорита борба за всяка топка със Сотиров, но твърдостта на последния го задължаваше да се издърпа назад, докато двамата инсайди Божилов и Василев се врязваха напред. Младият Трайков играеше като втори център-халфбек в отбраната на Спартак и се справи доста добре със задачата си. Издръпването на божков назад не бе оценено достатъчно добре от всички негови съиграчи, които продължаваха да търсят само него при всяка нова акция. И ако все пак Божилов успя да отбележи в 64-тата минута трети гол, това се дължи на грешка в противникщовата отбрана, главно вратаря Кузов, който се подвуоми да се хвърли сам срещу една лека топка и позволи да бъде изпреварен.

В 80-тата минута Апостолов пласира чиста топка на врязлия се напред Станков и той прехвърли сполучливо излизащия към него Геренски, бележейки последния гол в този двудневен двубой.
Последните 10 минути не донесоха никакво изменение на резултата и краят настъпи при 3:2 з а ЦДНВ

източник вестник „Народен спорт“

Галерия