Екипи през 1950-те

1954 - 1962

През периода 1954 - 1962 армейците залагат на екипи на родно производство, като се използват няколко различни разновидности. През този период се появяват и екипи с къс ръкав, като, като дългия и късия се използват заедно [бел. за наше улеснение сме показали само късият, ръкав, когато е наличен].  Основният екип е с червено деколте тип шпиц, като рядко се появява и бял вариант. По-късно се използва и бяло или червено кръгло деколте и червена яка тип поло. Появява се и ново червено-бяло райе този път нецентрирано спрямо единия или другия цвят с бяло шпиц деколте. Белият екип се използва все повече и като титулярен, като при него деколтето е или шпиц или бяла поло яка. В отделни мачове се използа червена яка както и нетипичната за ЦСКА червена хоризонтална линия през гърдите. Шортите отново са изчистени бели, червени или черни. Чорапите са червени, бели или черни като освен изчистеният вариат се използват няколко вида хоризонтално червено-бяло райе. Използват се и бели с единична червена хоризонтална линия, черни с бяла линия или червени с две бели линии на ластика.

 

1950

През 1950 армейците използват две разновидности, родно производство, като на вместо емблема се използва бяла петолъчка с червени букви НВ („Народна войска“). Използват се основно бели шорти. Чорапите са червени изчистени или с две широки бели ленти.

 

1948 - 1954

През периода 1948 - 1954 армейците залагат на екипи на родно производство, като се използват няколко различни разновидности. Използват се изцяло екипи с дълъг ръкав, като в горещото време някои от футболистите ги запретват. Първоначално се използва фланелка с червена яка и връзки, като в последствие се появява с кръгло деколте в червен или бял цвят. В средата на периода се появява ситно вертикално червено-бяло райе с обло бяло деколте. През този период интересното е, че се използва и червена риза с бели яка, копчета и ръкавели. Резервният бял екип се ползва много рядко, като при него се появява и червено шпиц деколте и бяла яка ти поло. Използва се и трети екип, зелен с бели ръкави и черни или бели гащета. През целият период емблемата под формата на нашивка се появява много рядко на екипа, като тя е или в средата или вляво на гърдите. Шортите са изчистени бели, червени или черни. Чорапите са основно изчистени червени, черни или бели или червено-бяло хоризонтално райе. Често се случва различни футболисти да играят в един мач с различни модели чорапи.

Изображенията на тази страница са със запазени авторски права и могат да се използват по реда на лиценза cc-by-nc-nd