11

Славия(СОФИЯ)
ЦСКА(СОФИЯ)
Дата: 5 март 1997 г.
Турнир: Купа на България 1996/97 (Четвъртфинал — първа среща)
Посещаемост: 13 000 зрители
Треньор на ЦСКА: Георги Василев
Съдия: Костадин Гергинов
Титуляри :
Резерви :
  • 53мин

    Гол

    3. Филип Филипов (ЦСКА)

  • 57мин

    Гол

    11. Диян Божилов (Славия)

На „Овча купел“ Славия и ЦСКА, излезли вчера на терена за стотен път в шампионатни и турнирни срещи, отложиха с две седмици развръзката в четвъртфиналния си двубой за националната купа, като завършиха 1:1 в блед и скучен двубой.

Наставникът на червените Георги Василев реши да експериментира със състава си - на вратата вместо несменяемия в първенството Петко Петков постави Илиян Василев, дълбоката резерва Здравко Радев бе определен за персонален пазач на Праматаров, Божидар Янков също получи шанс за изява, а Георги Славчев направи дебют за ЦСКА. Колегата му Харалампиев реши да не рискува с невъзстанови титулярен вратар Здравков, а Уриков бе „залепен“ за Димитър Иванов.

Предпазливата игра на двата тима през първата част едва не накара немалкото зрители, събрали се на стадион „Славия“, да заспят по трибуните. Като логично следствие и бели, и червени не създадоха нито едно реално голово положение пред една от двете врати.

Детинска грешка на вратаря Драгов през втората част, наказана от Филипов, оживи играта за... 4 минути, докато Божилов неочаквано получи свобода на действие от Милен Петков и простреля Илиян Василев за 1:1.

източник вестник „Меридиан мач“

Видео

Сувенири

 —