02

Торпедо(ДИМИТРОВО)
ЦДНВ(СОФИЯ)
Дата: 14 октомври 1951 г.– отложен от 23 септември 1951 г.
Турнир: „А“ републиканска футболна група 1951 (22-ри кръг)
Стадион: Георги Димитров, Димитрово
Треньор на ЦСКА: Крум Милев
Съдия: Йордан Таков
Титуляри :
 • Евстатиев
   
 • Данчев
   
 • Автогол

  Евстатиев (Торпедо Дмо)

 • Гол

  Стефан Т. Стефанов (ЦДНВ)

Ако за торпедовци днешната среща от програмата за „А“ РФГ бе въпрос повече за достойно представяне, без особено значение за крайното класиране, то за ЦДНВ изходът от тази среща имаше необикновена важност, с оглед спечелването на двете тъй необходими точки. Хилядите зрители от Димитрово и околните градове и стотици гости от София, въпреки много студеното и ветровито време с трепет следяха докрай всеки ход на топката и изживяха редки моменти на напрежение.

Още в началото топката с отзовава пред вратата на Торпедо, но е отбита от отбраната далеч напред. Надмощието на ЦДНВ става подчертано, провежданите нападения са на широк фронт с активната подкрепа на полузащитниците.

Военните все по-често се озовават пред вратата на Торпедо, но ударите на нападателите са неточни. При едно такова нападение Евстатиев (Т) в стремежа си да отбие топката я праща в мрежата на собствената си врата. Няколко минути по-късно вратарят на Торпедо излиза напред, отбива неудачно топката, която попада в краката на Стефанов. Той леко я изпраща в незащитената врата. 2:0 за ЦДНВ.

С подновяването инициативата временно минава в Торпедо. Един остър удар на Данчев (Т) кара топката да рекушира от гредата. Технически обаче ЦДНВ превъзхожда и установява докрая надмощие.

източник вестник „Народен спорт“