41

ЦСКА „Септ. знаме“

(София)

Черноморец

(Бургас)
Дата: 28 февруари 1971 г.
Турнир: Купа на Съветската армия 1970/71 - група 3 (Осминафинал — трети кръг)
Стадион: Градски, Стара Загора
Посещаемост: 8 000 зрители
Треньор на ЦСКА: Манол Манолов
Съдия: П. Мефитишев
Титуляри :
Резерви :
 • Стефанов
  63′
 • 21мин

  Гол

  11. Димитър Марашлиев (ЦСКА „Септ. знаме“)

 • 40мин

  Гол

  9. Петър Жеков (ЦСКА „Септ. знаме“) асистенция - Димитър Якимов

 • 56мин

  Гол

  9. Петър Жеков (ЦСКА „Септ. знаме“)

 • 62мин

  Гол

  11. Димитър Марашлиев (ЦСКА „Септ. знаме“)

 • 82мин

  Гол

  9. Тотко Дремсизов (Черноморец)

Мачът се игра на заснежен и заледен терен, при хлъзгав и студен вятър. В тази обстановка се състезаваха лидерът в републиканското първенство и непретенциозния състав на Черноморец. Класата на армейците се чуствуваше почти през целия мач. Особено оперативни в тяхната половина бяха Божил Колев и Димитър Пенев, а напред в широк периметър действуваха Димитър Якимов, Петър Жеков и Димитър Марашлиев. Ставаше ли нужда за предотвратяване на опасност - Стоян Йорданов бе сигурен. Най-действен в този мач, обаче, не само от отбора на ЦСКА, но и от 22-та на терена бе младия Георги Денев.

От своя страна бургазлии бяха по-бавни, по-трудно се придвижваха по терена и естествено беше играта да се води предимно прид собствената им врата. При това положение не можеше да не се стигне и до голове. И те не закъсняха. Серията бе отрика от Марашлиев, а 5 минути преди почивката хубава комбинация между Якимов и Жеков завърши с плътен удар на последния в долния ъгъл - 2:0.

През второто полувреме Жеков напомни за старото си оръжие - изпалнение на свободни удари, което доведе до класическото 3:0. Марашлиев също повтори успеха си и чрез самостоятелна акция от около 25 метра увеличи резултата. Някои очакваха разгром на бургазлии. Но до там не се стигна. На Жеков се обди стара травма и той бе заменен с Пламен Янков, а Дремсизов 8 минути преди края намали на 4:1.

източник вестник „Народен спорт“