24

11 в редовното време
11 след продължения
13 след дузпи

ЦСКА

(София)

Левски

(София)
Дата: 31 юли 2005 г. 18:30 ч. – отложен от 30 юли 2005 г.
Турнир: Суперкупа на България 2005 (Финал)
Стадион: Васил Левски, София
Посещаемост: 9 894 зрители
Треньор на ЦСКА: Миодраг Йешич
Съдия: Георгиос Казнаферис
На живо по: Нова Телевизия
Титуляри :
 • 1
  Георги Петков
   
 • 20
   
 • 11
  Елин Топузаков
   
 • 4
  Игор Томашич
   
 • 6
  Ричард Еромоигбе
   
 • 7
  Даниел Боримиров
   
 • 17
  Валери Домовчийски
  63′
 • 21
  Димитър Телкийски
   
 • 25
  Лусио Вагнер
   
 • 28
  Емил Ангелов
  91′
 • 77
  Милан Коприваров
  81′
Резерви :
 • 76мин

  Гол

  11. Елин Топузаков (Левски Сф)

 • 82мин

  Гол

  7. Христо Янев (ЦСКА)

 • 124мин

  Дузпа - гол

  11. Елин Топузаков (Левски Сф)

 • 124мин

  Дузпа - пропуск

  7. Христо Янев (ЦСКА)

 • 124мин

  Дузпа - пропуск

  21. Димитър Телкийски (Левски Сф)

 • 124мин

  Дузпа - гол

  11. Гийом Да Зади (ЦСКА)

 • 124мин

  Дузпа - пропуск

  23. Емил Гъргоров (ЦСКА)

 • 124мин

  Дузпа - гол

  4. Игор Томашич (Левски Сф)

 • 124мин

  Дузпа - пропуск

  14. Валентин Илиев (ЦСКА)

1' - НАЧАЛО НА МАЧА! Отборът на ЦСКА започва играта от центъра.

1' - ЦСКА излезе на терена със същия състав, който победи с 2-0 отборът на Тирана по-рано тази седмица.

3' - Домовчийски центрира отляво към Емил Ангелов, който с глава стреля много опасно, но на сантиметри встрани от вратата на Хмарук.

4' - бърза и динамична игра в първите минути, въпреки горещото време.

7' - топката е центрирана към Сакалиев на границата на наказателното поле, но е изпреварен от защитник на Левски.

8' - Сакалиев замалко да се възползва от грешка на Томашич, но е изпреварен от друг защитник на Левски.

9' - Домовчийски копва топката на Емил Ангелов зад защитата на ЦСКА, но ниският нападател не успява да я уцели от въздуха и защитата на армейците се справя със ситуацията.

10' - Тиаго Силва опитва центриране от дълбочина, Гъргоров се опитва от въздуха да свали на Сакалиев, но топката е отнета от защитник на Левски.

12' - далечно центриране от фаул на Телкийски, но прекалено силно и топката прехвърля вратата.

13' - след отлична комбинация Янев сваля топката на Хидиуед, който опитва удар отдалеч, но стреля неточно.

16' - сините опитват две последователни центрирания отляво и отдясно, но и при двата опита топката прехвърля всички играчи.

19' - сините разиграват спокойно топката в собствената си половина, но се замотават и тя излиза в тъч.

20' - Данчо Тодоров получава топката от тъч в наказателното поле на Левски, преборва се с двама играчи, но не съумява да бие или центрира и топката му е избита.

21' - добра комбинация Гъргоров-Силва-Янев на скорост, но Янев предпочита да финтира в наказателното поле и губи топката.

22' - след рикошет Боримиров получава топката пред наказателното поле и опитва техничен удар, но доста неточно.

23' - Гъргоров си наглася топката и шутира ниско с левия крак от 20-на метра, но топката минава леко встрани от вратата на Петков.

24' - Коприваров опитва да пусне пас отляво към Боримиров, който се намира в центъра, но бившия национал е изпреварен от Гай.

25' - 9,354 зрители присъстват на трибуните на стадион Васил Левски.

30' - Коприваров комбивира с Домовчийски на границата на наказателното поле, но ударът на младока минава високо над вратата.

31' - темпото на игра спадна значително, като двата отбора владеят топката основно в центъра на терена.

32' - трети корнер за Левски в мача. Телкийски центрира, Емил Ангелов намира топката с глава на далечната греда, но къбото минава малко над горната греда на вратата на Хмарук.

34' - Матко центрира отдясно, но Сакалиев остава под топката, която попада отново отдясно, в краката на Хидиуед. Мароканецът центрира отдясно, Сакалиев сваля с глава в наказателното поле, но Боримиров чисти в корнер два метра пред Петков.

37' - Хидиуед пуска прехвърлящ пас от дълбочина към Матко, който е изпреварен със съвсем малко от Георги Петков извън наказателното поле.

38' - ЖК за Боримиров за фаул срещу Сакалиев.

39' - Домовчийски извежда Емил Ангелов отдясно, той навлиза в наказателното поле, но губи топката и фаулира Гъргоров.

41' - Телкийски напредва през центъра, пуска към Коприваров вляво, но центрирането му е изчистено в корнер, от който не следва нищо опасно.

42' - 57% от времето футболистите на Левски владеят топката срещу 43% за ЦСКА, но сините разиграват основно в собствената си половина.

45' - една минута продължение на първото полувреме.

45' + 1' - Сакалиев центрира добре отдясно, но ударът на Данчо Тодоров с глава мивана встрани от вратата на Левски.

45' + 1' - край на първото полувреме.

46' - начало на второто полувреме. Левски започнаха от центъра, а 15. Петър Димитров заменя 17. Матия Матко в състава на ЦСКА.

47' - от началото на второто полувреме Левски разиграват около центъра и в собствената си половина, без да бързат да атакуват.

48' - Забавник пуска към Димитров отдясно, младокът центрира отдясно, но малко не достига на Данчо Тодоров да отправи удар с глава и топката е изчистена. Христо Янев центрира от корнера, Пепи Димитров засича кълбото от въздуха, но топката минава прекалено високо.

49' - след акция на Петър Димитров и кратко разбъркване, Сакалиев овладява топката и без забавяне стреля ниско от границата на наказателното поле. Георги Петков се разтяга надясно и с чудесен плонж избива в корнер.

53' - Петър Димитров минава чудесно през двама играчи на Левски отдясно и навлиза в центъра, но е фаулиран от Лусио Вагнер.

54' - Емил Гъргоров стреля от прекия свободен удар, но от 25 метра изпраща топката високо над вратата на Левски.

57' - Тиаго Силва и Янев правят двойно подаване по лявото крило, след което бразилецът центрира право в ръцете на Георги Петков.

58' - ЖК за Мурад Хидиуед за фаул отзад срешу Домовчийски.

60' - Тиаго Силва центрира много остро отляво, но Сакалиев се разминава с топката на близката греда и кълбото излиза в тъч.

61' - Домовчийски напредва отдясно, но притиснат от защитата на ЦСКА стреля с левия крак от 22-23 метра, право в ръцете на Хмарук.

62' - ЖК за Тиаго Силва за нарушение срещу Емил Ангелов.

63' - 19. Георги Чиликов заменя 17. Валери Домовчийски в състава на Левски.

64' - Сакалиев пуска надясно към Гъргоров, който центрира на далечната греда към Христо Янев. Седмицата на червените опитва да засече кълбото от волле, но не успява да уцели топката.

67' - ЖК за Йордан Тодоров за фаул отзад срещу Емил Ангелов.

70' - изключително много грешки от страна и на двата отбора, в резултат на което играта става доста накъсана и некачествена.

71' - пас от дълбочина намира Милан Коприваров на границата на наказателното поле. Нападателят залъгва на два пъти, че ще стреля, след което вече навлязъл в наказателното поле отправя удар, но топката се отбива в крака на Хмарук и излиза в корнер.

73' - нова опасност пред вратата на ЦСКА. След втори пореден корнер отляво на вратата на Хмарук, молдовският вратар излиза, но изпуска топката. Боримиров опитва удар с гръб към вратата, но не успява да уцели рамката.

75' - Боримиров центрира фалцово отдясно, но Забавник успява с крак да изчисти топката пред двама играчи на Левски.

76' - ГОЛ! 1-0 за Левски! Вагнер центрира от корнера и Топузаков, който се извисява над Тиаго Силва на близката греда, засича топката във вратата на Хмарук.

77' - ЖК за Милан Коприваров от Левски.

78' - 11. Гийом Да Зади заменя 21. Стойко Сакалиев в състава на ЦСКА.

80' - 10 минути имат червените, за да изравнят резултата и да докарат финала до продължение по правилото на сребърния гол.

81' - 18. Мирослав Иванов заменя 77. Милан Коприваров в състава на Левски. И двата отбора имат по още една смяна.

82' - ГООООООООЛ ЗА ЦСКА!!! РЕЗУЛТАТЪТ Е 1-1 СЛЕД ГОЛ НА ХРИСТО ЯНЕВ!!!!! Йордан Тодоров центрира успоредно ниско отдясно, почти от ъгъла на наказателното поле. В центъра Гъргоров съвсем леко чуква топката наляво към Янев, който е оставен абсолютно непокрит и с премерен удар покрай Петков бележи въпреки усилията на Еромоигбе да избие топката.

86' - Петър Димитров поема топката в центъра и се втурва напред. След 40-метров рейд, обаче, той не подава топката, а навлиза много отдясно в наказателното поле, където топката му е отнета без проблем.

88' - Боримиров намира Емил Ангелов в дъгата на наказателното поле, той не се бави и отправя удар, прова в центъра на вратата и ръцете на Хмарук.

90' - 2 минути продължение на второто полувреме.

90' + 2' - край на редовното време. Следват продължения по правилото на сребърния гол. Ако първото продължение завърши при аванс за някой от отборите, то мачът свършва с победа на съответния отбор. Ако резултатът е равен и след двете продължения, ще се изпълняват дузпи.

91' - начало на първото продължение. 28. Емил Ангелов напуска, на негово място 23. Екундайо Джайеоба в състава на Левски.

92' - Джайеоба опитва удар отдалеч, топката е блокирана и попада у Боримиров, който също стреля, фронтално срещу вратата на ЦСКА, но кълбото минава над гредата.

93' - ЖК за Петър Димитров от състава на ЦСКА.

94' - Телкийски изпълнява отдясно седмият корнер за Левски, но топката прехвърля всички. Лусио Вагнер достига до кълбото отляво и отправя нещо средно между удар и центриране, но Хмарук лови точно под гредата.

96' - Невероятен пропуск на Янев! Да Заади извежда ефектно Тодоров отдясно, той напредва и навлиза в наказателното поле, където пуска топката назад към точката на дузпата. Янев на скорост отправя изключително силен удар, но точно в центъра на вратата и в ръцете на Георги Петков.

98' - Гай изчиства с глава центриране на Джайеоба отляво, но топката попада точно на крака на Боримиров, който от въздуха стреля опасно, встрани от вратата на ЦСКА.

99' - ЖК за Мирослав Иванов за опасен фаул срещу Йордан Тодоров.

100' - Гай овладява центриране на Хидиуед на лявата граница на наказателното поле и връща назад към Силва, чийто силен удар минава над вратата на Петков.

105' - Боримиров пуска надясно към Станислав Ангелов, който опитва да центрира, но е добре блокиран от Гай. След корнера, съдията дава край на първото продължение. Следват още 15 минути игра и евентуално изпълнение на дузпи при равен резултат.

106' - начало на второто продължение.

109' - и двата отбора изглеждат много уморени след 109 минути игра и опасностите са рядкост. Все пак, Чиликов сваля с глава центриране на Телкийски, но ударът на Мирослав Иванов е слаб и минава много встрани от вратата на Хмарук.

112' - само 8 минути остават на ЦСКА да отбележи гол, ако футболистите искат да избегнат рулетката на дузпите.

114' - нисък удар на Топузаков от 30-на метра, след като Боримиров му върна топката, но Хмарук лови без никакви затруднения.

116' - 9,894 зрители присъстват на стадиона в края на второто продължение.

117' - Вагнер центрира отляво към Чиликов, който от 13 метра фронтално стреля с глава, доста близко до дясната греда на Хмарук.

118' - 33. Славко Матич заменя неуморимия 30. Йордан Тодоров в състава на ЦСКА - трета, последна смяна за армейците.

120' - край на второто продължение. Следва изпълнение на дузпи!

Първата дузпа ще изпълнява Елин Топузаков за отбора на Левски. Дузпите ще се бият на вратата откъм сектор Г на стадион Васил Левски.

1-0 за Левски. Топузаков точно в центъра на вратата.

1-0 за Левски. Христо Янев пропуска дузпата! Георги Петков отби топката в гредата, след което я улови.

1-0 за Левски. Димитър Телкийски стреля покрай лявата греда!!!.

1-1! Да Заади изпълнява безупречно дузпата!

2-1 за Левски. Даниел Боримиров бележи неспасяемо.

2-1 за Левски. Емил Гъргоров изпълнява много слаба дузпа и Петков без проблем избива.

3-1 за Левски. Игор Томашич бележи с нисък удар.

Край на мача! Валентин Илиев изпраща топката покрай лявата греда на Петков.

ЦСКА загуби с 2-4 двубоя за Суперкупата на България от Левски след 1-1 в редовното време и 1-3 при дузпите.

източник cska.bg