21

ЦСКА

(София)

Литекс

(Ловеч)
Дата: 14 август 2005 г. 20:45 ч.
Турнир: „А“ футболна група 2005/06 (2-ри кръг)
Стадион: Българска армия, София
Посещаемост: 3 000 зрители
Треньор на ЦСКА: Миодраг Йешич
Съдия: Костадин Костадинов
На живо по: Канал 1
Титуляри :
Резерви :
 • 22
  Йордан Господинов
   
 • 3
  Живко Желев
   
 • 8
  Любомир Любенов
  64′
 • 16
  Станислав Манолов
   
 • 19
  Борислав Хазуров
  69′
 • 28
  Тодор Паланков
   
 • 29
  Димитър Занев
   
 • 1мин

  Гол

  2. Роберт Попов (Литекс)

 • 43мин

  Гол

  11. Гийом Да Зади (ЦСКА)

 • 89мин

  Дузпа - гол

  18. Мурад Хидиуед (ЦСКА)

1' - начало на мача. Ловчанлии изпълняват началния удар. Около 3000 зрители наблюдават срещата на ст. „Българска армия“.

1' - ГОЛ за гостите. След като Радослав Забавник връща топката към Хмарук последният я изчиства в корнер. При изпълнението на ъгловия удар топката е центрирана към Роберт Попов, който с глава бележи за 0:1.

2' - Забавник напредва към наказателното поле, подава на Гийом, той се завърта и търси съотборник в наказателното поле, но топката е пресечена.

3' - втори корнер за ловчанлии. След изпълнението му Хмарук сигурно лови.

6' - Да Зади е изведен от ляво, навлиза в наказателното поле, изчаква да направи пас към някой, но тъй като няма никой пробва изненадващ удар от малък ъгъл, но Вутов лови.

8' - Топката е подадена към Йордан Тодоров по дясното крило, той овладява и центрира, но в наказателното поле няма никой, който да овладее кълбото.

9' - Центрирана топка от Тиаго Силва, който днес изнендващо играе като опорен халф, в наказателното поле от дясно към Тодоров. Последният отправя хубав, но слаб удар и кълбото лети покрай гредата.

11' - Гъргоров овладява топката след няколко паса и разбърквания, напредва до наказателното поле и стреля, но в ръцете на Витомир Вутов.

14' - при центриране от дясно от пряк свободен удар от 10 метра Гъргоров бие право в ръцете на Вутов.

15' - след гола „армейците“ доминират напълно, като гостите рядко минават центъра на терена.

15' - Валентин Илиев пресича добре топката при едно центриране на Сандриньо към наказателното поле на ЦСКА.

18' - Сандриньо стреля от далеч, но топката минава над гредата.

19' - топката е подадена към Костадин Хазуров, който е оставен непокрит около точката на дузпата, който без подготовка бие, но нацелва напречната греда.

21' - на ст. „Българска армия“ се играе един изнервен и динамичен мач с положения и пред двете врати. Йешич размени позициите на Тиаго Силва и Славко Матич, като Силва бе върнат на левия бек, а Матич се превърна в дефанзивен халф.

24' - пряк свободен удар след фаул срещу Славко Матич леко в ляво пред наказателното поле на Литекс. Емил Гъргоров изпълнява като центира към далечната греда. където няма кой да овладее кълбото и „армейците“ губят топката.

26' - Хмарук опитва да се надлъгва с Петър Златинов, но все пак успява да изчисти далеч напред.

27' - жълт картон за Костадин Хазуров. Бившият „армейски“ нападател го получава за фаул срещу Славко Матич на 20 метра фронтално от вратата.

27' - Мурад Хидиуед изпълнява прекия свободен удар, но при ударът му топката попада право в стената.

30' - жълти картони за Велизар Димитров и Небойша Йеленкович. При първата по-сериозна грешка на съдията Костадинов двамата се сблъскват и Йеленкович удря Димитров без топка. Вместо да го изгони обаче реферът дава жълти картони и на двамата замесени.

32' - съдията се превръща в главно действащо лице в тази минута като отсъжда съмнително нарушение при подета контраатака за ЦСКА и я прекъсва, след което започва да си връзва обувките и си навлича гнева на треньори и играчи на ЦСКА.

33' - жълт картон за 4. Алехандро Сичеро за попречване на изпълнението на нарушение в полза на „армейците“ в центъра на терена.

35' - напрежението на терена ескалира с всяка секунда. Вече няма съприкосновение, в което да не помагат ръцете и непозволените действия. Берберовски на два пъти влиза в полезрението на публиката с неспортсменски прояви. Първо изблъсква Тиаго Силва когато националният състезател на България му подава ръка да стане, а след това удря в лицето и Гийом Да Зади, който се е върнал да помага в защита.

39' - Велизар Димитров е задържан отзад от Небойша Йеленкович. Въпреки, че реферът отсъжда фаул, той за пореден път не спазва правилника като не отсъжда жълт картон в ситуацията. След това Костадинов изнервя до краен предел публиката като си връзва над 30 секунди другата обувка.

41' - Велизар Димитров подема топката по лявото крило, центрира към Йордан Тодоров, който в наказателното поле е надскочен от защитата на Литекс и не успява да стигне до топката.

43' - ГОООООЛ ЗА ЦСКА! Да Зади изравнява резултата. При центрирана топка от дясно, Гъргоров с глава стреля силно в ръцете на Вутов и той успява да отбие. Велизар Димитров притичва от дясно, овладява, центира към далечната греда и от там Да Зади, залитайки, малко преди да падне я вкарва в мрежата за 1:1.

45' - три минути добавено време.

45'+2' - сблсъсък между Мурад Хидиуед и Жан-Филип Кайе в полето на ловчанлии, съдията дава играта да продължи, топката е центрирана от дясно към Гийом Да Зади, но при удара му тя минава покрай гредата.

45'+3' - Роберт Попов центрира в наказателното поле на ЦСКА. Малко преди плонжа на Евгени Хмарук тя обаче е избита от защитник в червено.

45'+3' - край на първото полувреме.

46' - начало на втрото полувреме. 21. Стойко Сакалиев е влязъл на мястото на 8. Велизар Димитров.

48' - Литекс стига до два поредни корнера. При първия след центриране на Петър Златинов Валентин Илиев успява да изчисти в нов, а при втория пак след центриране на Златинов Гай успява да изчисти кълбото.

51' - в началото на втората част липсват положения. Извършен е един неприятен фаул срещу 5. Михаил Венков от Литекс и му се оказва медицинска помощ.

53' - Венков напредва по левия фланг центрира в наказателнотоо поле, но Валентин Илиев се намесва блестящо.

54' - Контраатака е подета от Йордан Тодоров по дясното крило, той подава към Да Зади, който връща вляво на Силва. Последният центрира в наказателното поле, но там Сакалиев и Гъргоров не се разбират.

55' - жълт картон за 7. Станислав Генчев за фаул в центъра на терена.

56' - смяна при армейците. 33. Славко Матич отстъпва мястото си на 15. Петър Димитров.

57' - при атака от ляво Тиаго Силва подава към Гъргоров, който центрира към Петър Димитров в наказателното поле, той бие, но в аут.

58' - жълт картон за Валентин Илиев.

59' - жълт картон и за Роберт Попов от Литекс след фаул срещу Ибрахима Гай.

60' - топката е центрирана към Костадин Хазуров. Бившият нападател на ЦСКА обаче не успява да отбележи заради перфектната намеса на Хмарук и пропуска една от най-чистите възможности за ловчанлии.

62' - центриране към Сакалиев, който бие, но Вутов праща топката зад линията за ъглов удар. След изпълнението му кълбото е центрирано отново към Сакалиев, който с глава го праща в аут.

64' - първа смяна за Литекс. 24. Петър Златинов напуска терена за сметка на 8. Любомир Любенов.

68' - добро центриране на Тиаго Силва към Сакалиев от ляво. Нападателят на ЦСКА скача над всички, но е настигнат от защитник на Литекс преди да биес глава и топката му е избита.

69' - принудителна смяна за гостите. Контузеният 9. Костадин Хазуров е заменен от неговият братовчед 19. Борислав Хазуров.

70' - добро положение за Гийом Да Зади, който получава топката на границата на наказателното поле, завърта се и стреля силно и точно, но в ситуацията Витомир Вутов е безгрешен и лови.

74' - жълт картон за Тиаго Силва, който при опита си да овладее топката изритва играч на Литекс.

76' - Тиаго Силва тръгва по левия фланг, преминава през четирима защитници на Литекс, но последният пети му я избива, като остава съмнение за нарушение.

77' - Стойко Сакалиев е фаулиран на добра позиция за пряк свободен удар пред наказателното поле.

78' - Емил Гъргоров изпълнява прекия свободен удар, топката е избита от Вутов, но лети към наказателното поле, където Петър Димитров пробва удар и през няколко играчи на ловчанлии тя излиза в аут на сантиметри покрай десния страничен стълб.

79' - при фаул от почти същата позиция и центриране на Гъргоров не се получава нищо интересно.

79' - шести жълт картон за ловчанлии. Получава го Витомир Вутов, за бавене на играта.

80' - смяна при ЦСКА. Влезлият като резерва 15. Петър Димитров напуска терена и на негово място в игра е 5. Владимир Зафиров.

83' - „червените“ налагат тотална обсада пред вратата на Вутов. Сега Забавник центрира почти от точката за изпълнение на ъглов удар към далечната греда, където Сакалиев нацелва топката с глава, но Вутов, а след това и защитник избиват в корнер. Той е изпълнен мигновено. След центрирането стражът на Литекс избива.

85' - серия от странни действия на Кострадин Костадинов. Той отсъжда несъществуващ фаул за Литекс.

85' - нов жълт картон. Този път е за Емил Гъргоров за симулация.

87' - поредица от фаулове в наказателното поле. Мурад Хидиуед е фаулиран в наказателното поле, а след това и Забавник е подсечен. Костадинов отсъжда дузпа за ЦСКА.

88' - играчите на Литекс наобикалят падналия Забавник и се налага дори масажиста на ЦСКА да го опазва.

89' - жълт картон за 10. Сандриньо.

89' - ГООООООООООООЛ ЗА ЦСКА!!! Мурад Хидиуед бележи под плонжа на Вутов.

90' - четири минути добавено време.

90'+1' - жълт картон за Мурад Хидиуед за оспорване на решение на страничният рефер Николай Ангелов.

90'+4' - поредно грешно отсъждане на Костадин Костадинов, който отсъжда пряк свободен удар за чисто отнемане на топката от футболистите на ЦСКА. При изпълнението му топката е отбита, а след това е отсъдена и засада.

90'+4' - край на мача. ЦСКА победи Литекс с 2:1 в дербито на кръга и продължава с пълен актив от 6 точки от 2 кръга в българската „А“ група през сезон 2005/06.

източник cska.bg