32

ЦСКА „Ч. знаме“

(София)

Ботев

(Бургас)
Дата: 2 октомври 1966 г.
Турнир: „А“ републиканска футболна група 1966/67 (7-и кръг)
Треньор на ЦСКА: Стоян Орманджиев
Съдия: Д. Начев
Титуляри :
 • Бърмуков
   
 • Димитров
   
 • Халачев
   
 • Гол

  Халачев (Ботев Бс)

 • 34мин

  Гол

  Халачев (Ботев Бс)

 • 36мин

  Дузпа - гол

  Иван Колев (ЦСКА „Ч. знаме“)

 • 57мин

  Гол

  Аспарух Никодимов (ЦСКА „Ч. знаме“)

 • 60мин

  Червен картон

  Димитров (Ботев Бс)

 • 81мин

  Дузпа - пропуск

  Иван Колев (ЦСКА „Ч. знаме“)

 • 89мин

  Гол

  Иван Колев (ЦСКА „Ч. знаме“)

Седмият кръг завари шампиона на страната а последното място в таблицата - каква наистина по-незавидна участ от тази би могла да го сполети! Затова вчерашната му победа има не само материална, но и морална стойност. Но веднага трябва да се добави, че до нея ЦСКА „Червено знаме“ се добра след много оспорвана борба с един противник, който не по-малко от своя партньор я заслужаваше.

Още с началните ходове игровите концепции на двете единадесеторки се откроиха като на длан: гостите се ориентираха към бързи и изненадващи контраатаки, а домакините - към масиран фронтален, но в значителна степен стихиен щурм. Тактиката на гостите се оказа по-рационална. В 34-та минута те водеха вече с 2:0. И двата гола бяха отбелязани от Халачев, един много находчив футболист. Повратен пункт в развоя на срещата се оказа 36-та минута, когато от дузпа Колев постигна първия гол за своя отбор. Преди това тя бе изпълнена от Никодимов, но Бърмуков отрази удара му. На въпроса ни, защо взе решение да се повтори нейното изпълнение, съдията на срещата Д. Начев ни отговори, че първият път Никодимов не изчакал неговият сигнал.

След почивката червенознаменци заиграха значително по-разнообразно и пред вратата на гостите взе да става горещо. В 57-та Колев изтреля топката в гредата, тя се върна отново в игрището, но в суматохата най-бързо се ориентира Никодимов и резултатът бе изравнен. От този момент на някои състезатели нервите и изневериха и за неспортсменска постъпка Димитров бе отстранен от игра. Останали с десет души, гостите се бранеха отчаяно, но не забравяха и да нападат. На вратата Бърмуков спаси няколко невероятни топки и заслужено извика овациите на публиката. Връхна точка на неговите отлични прояви бе 81-та минута, когато спаси удар на Колев от дузпа. И когато равният резултат се виждаше като естествен завършек на тази среща, ветеранът в армейския отбор изкупи своята грешка - в последната минута той отбеляза победния гол за своя отбор.

източник вестник „Народен спорт“

Предоставил Тодор Гърбатов