11

Левски(СОФИЯ)
ЦСКА(СОФИЯ)
Дата: 11 септември 2005 г. 18:00 ч.
Турнир: „А“ футболна група 2005/06 (5-и кръг)
Стадион: Васил Левски, София
Посещаемост: 13 290 зрители
Треньор на ЦСКА: Миодраг Йешич
Съдия: Момчил Врайков
На живо по: Канал 1
Титуляри :
 • 1
  Георги Петков GK
  46′
 • 3
  Живко Миланов
   
 • 4
  Игор Томашич
   
 • 6
  Ричард Еромоигбе
   
 • 7
  Даниел Боримиров
   
 • 17
  Валери Домовчийски
   
 • 21
  Димитър Телкийски
   
 • 25
  Лусио Вагнер
   
 • 28
  Емил Ангелов
  46′
 • 77
  Милан Коприваров
  89′
 • 11
  Елин Топузаков
   
Резерви :
 • 31мин

  Гол

  8. Велизар Димитров (ЦСКА)

 • 37мин

  Гол

  21. Димитър Телкийски (Левски Сф)

1' - начало на мача. ЦСКА са изцяло в червени екипи, за първи път с името на спонсора „Vivatel“ на екипите срещу Левски изцяло в синьо. „Армейците“ изпълняват начален удар.

1' - първо положение за ЦСКА. Лусио Вагнер бърка и топката е овладяна от Йордан Тодоров, който центрира към Гийом Да Зади, но той се разминава с топката.

3' - раздвижена игра предимно в центъра на терена. 13 290 зрители наблюдават мача на ст. „Васил Левски“.

6' - добро вазимодействие между Велизар Димитров и Да Зади от дясно, но топката е избита в корнер.

6' - центриране на Гъргоров от ъглов удар към далечната греда, но Георги Петков лови.

7' - Забавник пробива по фланга, но е фаулиран от 77. Милан Коприваров. Съдията отсъжда пряк свободен удар.

7' - Гъргоров центрира от прекия свободен удар, но защитник на Левски избива през ръцете на Петков.

10' - нова добра атака за „армейците“. Мурад Хидиуед вижда Йордан Тодоров по левия фланг, подава му на ръба на засадата, той напредва и веднага центрира към Да Зади, който навлиза в малкото наказателно, но точно преди да стигне топката защитник на „сините“ му избива.

10' - след корнера, изпълнен от Гъргоров, Георги Петков лови.

12' - нова атака подета от Мурад Хидиуед от половината на ЦСКА. Той комбинира с Велизар Димитров по десния фланг и отново Хидиуед получава топката на границата на линията за аута, но при центрирането му играч на Левски чисти в корнер. Изпълнението на ъгловия удар обаче е слабо и Топузаков овладява.

15' - с изключителна лекота „армейците“ стигат до вратата на Левски. Велизар Димитров навлиза в полето, топката му е отнета от Ричард Еромоигбе, но докато се чуди какво да прави с топката Велизар пак се добира до нея, но в крайна сметка не се стига до опасност. За 15 минути ЦСКА има 4 чисит голови положения.

16' - нова грешка в защитата на Левски. Отново от дясно Велизар Димитров пробва удар от малък ъгъл, но Петков отбива леко с ръка, топката среща гредата и излиза в корнер.

19' - седмо положение за ЦСКА. Йордан Тодоров навлиза от дясно в наказателното поле, подава към Гийом Да Зади, но и този път целта не е нацелена.

20' - Емил Гъргоров напредва от ляво, центрира, Велизар Димитров се разминава с топката тя попада в Да Зади, който стреля, но Георги Петков изчиства в нов корнер.

21' - след корнера Велизар Димитров влиза в пререкание с Ричард Еромоигбе, разменят няколко думи и съдията ги вика, за да се извинят един на друг.

23' - Лусио Вагнер тръгва по крилоро и отправя първия удар за Левски. Маскич парира и топката полита във въздуха, след това Вагнер влиза грубо с рамо в единоборство при уловена топка и вкарва стража във вратата.

23' - жълт картон за 25. Лусио Вагнер от Левски.

25' - поредица от опасности пред вратата на Левски. Велизар Димитров пробва удар от ляво, след това топката попада в Йордан Тодоров, който се възползва от грешка на Вагнер и след разбърквания в защитата Радослав Забавник пробва удар, но Георги Петков отразява.

27' - Тиаго Силва пробва удар, но Петков чисти в корнер. Гъргоров изпълнява, но Мурад Хидиуед отправя слаб удар и топката лети в аут.

31' - ГООООООООООООЛ за ЦСКА! Йордан Тодоров центрира от ляво за четвърти пореден път, Велизар Димитров подлага крак и окрива резултата след поне 10 подобни възможности за „червените“!

35' - тотално превъзходство за ЦСКА. Силва тръгва от ляво и центрира, но центрирането завършва в ръцете на Георги Петков.

37' - ГОЛ за Левски при първата свястна атака на Левски и страхотна груба грешка в защитата на ЦСКА. Трима защитници не се разбраха кой отнеме топката от Валери Домовчийски, който подава в коридор към Димитър Телкийски, за когото не остава нищо освен да изравни.

39' - Емил Ангелов се измъква сам срещу вратаря, но е отсъдена засада.

41' - напрежението ескалира, при спорни ситуации Наско Сираков нагрубява на два пъти страничния съдия заради отсъдени засади, четвъртия съдия се опитва да го изгони, но той остава на резервната скамейка въпреки подканите да напусне.

42' - след като Валентин Илиев задържа дълго топката в половината на ЦСКА, все пак Гай я изнася към Гийом Да Зади, той влиза от ляво в наказателното поле на Левски, преминава защитник и стреля, но встрани от вратата.

44' - топката е центрирана към Тодоров от дясно, той напредва към наказателното поле, центрира към Да Зади, който е сам на точката на дузпата, но в опита си да намери позиция, той пада. При едно от най-удобните положения ЦСКА не успяват да стигнат до завършващ удар.

45' - една минута продължение.

45'+1' - три корнера получава Левски, но при третото Емил Ангелов праща топката в ръцете на Маскич с глава.

45'+1' - край на първото полувреме.

Около 20 мин. продължава вече саморазправа на полицията след като полицаите навлязоха в сектора след като на терена при гола на Левски полетяха бомбички. След края на саморазправата над 50 полицаи са пред сектор „Б“. Трима полицаи пострадаха при безредиците.

46' - начало на второто полувреме. Две смени при Левски. Мястото на 1. Георги Петков е заето от 88. Николай Михайлов, а 28. Емил Ангелов е заменен от 27. Седрик Бардон.

46' - опасност пред вратата на Левски. Гъргоров търси Мурад Хидиуед, той е блокиран и връща към Гъргоров, който стреля, но Николай Михайлов се справя.

47' - втора линейка се отправя към сектор „Б“.

50' - корнер за Левски след като Валентин Илиев чисти. След изпълнението „армейците“ овладяват. Линейката откарва ранените полицаи в болница.

51' - Валентин Илиев като последен защитник извършва нарушение пред наказателното поле на ЦСКА леко в дясно на границата на наказателното поле.

52' - жълт картон за 30. Йордан Тодоров, който при изпълнението на прекия свободен е излязъл от стената преди да бъде даден сигнал и е попречил за изпълнението при шута на Домовчийски. Вече има 13 628 зрители на стадиона.

53' - удар на Валери Домовчийски над вратата от прекия свободен удар.

55' - след като Гъргоров е фаулиран в центъра в близост до тъч линията и фаул не последва. Мурад Хидиуед е принуден да изпълни нарушение срещу Даниел Боримиров. Треньорът на ЦСКА Миодраг Йешич е предупреден за последно от съдията.

57' - Многохода акция на „червените“. Мурад Хидиуед центрира от дясно към лявата греда, където Гийом Да Зади стреля в глава, но в аут. Живко Миланов от Левски получава медицинска помощ след като се контузи като се озова под плонжа на Михайлов.

60' - Последователно два удара за Левски към вратата на ЦСКА. Димитър Телкийски центрира към Седрик Бардон, който праща топката над гредата на вратата пазена от Максич. При втория Милан Коприваров пробва да бие, но Максич отрази.

61' - топката е подадена към Димитър Телкийски на близко разстояние, който от упор стреля, но самоотвержено Валентин Илиев се хвърля и успява да изчисти в корнер с добър шпагат.

63' - нов пропуск за „сините“. Седрик Бардон пробва удар от границата на наказателното поле, но в аут.

66' - жълт картон за 23. Емил Гъргоров за оспорване на съдийско решение.

67' - фаул от 20-тина метра изпълни Димитър Телкийски, но топката прелетя високо над гредата.

70' - при опита си да изчисти топка Валентин Илиев не успява да го стори, Максич лови при центрирането, но нападателя на Левски е паднал върху Илиев и го е контузил. Оказва му се медицинска помощ, но той продължава след нея в мача.

71' - смяна при „армейците“. Капитанът 23. Емил Гъргоров отстъпва мястото си на 20. Йордан Юруков. Капитанската лента е поета от Велизар Димитров.

74' - жълт картон за удар с ръка получава 21. Димитър Телкийски.

75' - изпълнен е прекият свободен удар, но Живко Миланов не се дърпа със съотборниците си и покрива засадата, с което оставя и четиримата нападатели на ЦСКА очи в очи с Михайлов, но Да Зади от 4 метра не успява да отбележи.

75' - поредна комична ситуация на терена предизвикана от реферите. След отсъдена засада те изпълняват бързо, дори стигат до удар и Николай Михайлов спасява, но съдията дава сигнал да се изпълни засадата, тъй като е видял късно сигнала на помощника си.

78' - Николай Михайлов, вратарят на Левски, улови топката, но след това я хвърли в аут, тъй като се контузил. Припомняме, че на полувремето Георги Петков бе заменен от Николай Михайлов заради контузия.

80' - играта продължава след като над 2 минути бяха загубени заради медицинската помощ оказана на Николай Михайлов.

81' - жълт картон получава капитанът на ЦСКА в момента 8. Велизар Димитров за реплика към съдията.

83' - двойна смяна в ЦСКА. 21. Стойко Сакалиев заема мястото на 11. Гийом Да Зади, а 2. Радослав Забаник излиза за сметка на 15. Петър Димитров.

84' - обратен тъч отсъжда рефера за лошо изпълнение на Тиаго Силва.

84' - нови разправии след като Мурад Хидиуед изчисти топка и играч на Левски се хвърли на вратата. Бе отсъден фаул за „сините“ встрани. За пореден път се оказва помощ на вратаря Николай Михайлов.

87' - три минути се оказва помощ на резервния вратар.

87' - Димитър Телкийски изпълнява, топката е отнета от играч на ЦСКА и започва мигновена контраатака, но Сакалиев е изпреварен от контузения Михайлов.

88' - нов обратен тъч отсъжда Момчил Врайков след като при изпълнението му Стойко Сакалиев се озова очи в очи с Михайлов.

88' - центриране на Йордан Тодоров отдясно в наказателното поле, там никой не засича, топката е върната назад. Мурад Хидиуед стреля, но топката попада в наказателното поле и там удар не може да бъде отправен, но в крайна сметка Йордан Тодоров бие в аут.

89' - смяна за Левски. 77. Милан Коприваров отсътпва мястото си на 10. Христо Йовов.

90' - жълт картон за Мурад Хидиуед след като той бе съборен в наказателното поле, не бе отсъден фаул. При последвалата атака Хидиуед се хвърли в краката на играч на Левски, който падна на земята и реферът даде жълт картон.

90' - четири минути добавено време. Линейката изнася от стадиона нов служител на органите на реда.

90'+3' - След центриране към края на малкия пеналт Христо Йовов стреля, но защитник на ЦСКА отбива в корнер. При изпълнението му „армейците“ чистят добре.

90'+4' - центриране на Христо Йовов, Максич лови. Следва ново центриране в наказателното поле, този път Седрик Бардон не стига добре до топката и бие в аут.

90'+4' - край на мача.

източник cska.bg

Галерия

Видео