01

Локомотив 1936(ПЛОВДИВ)
ЦСКА(СОФИЯ)
Дата: 27 февруари 2002 г.
Турнир: Купа на България 2001/02 (Четвъртфинал — първа среща)
Стадион: Локомотив, Пловдив
Посещаемост: 22 000 зрители
Треньор на ЦСКА: Луиджи Симони
Съдия: Димитър Костов
Титуляри :
 • 1
   
 • 2
  Данаил Бачков
   
 • 3
  Росен Петров
   
 • 5
  Георги Петров
   
 • 11
  Славчо Павлов
   
 • 13
  Методи Стойнев
   
 • 16
  Анжело Кючуков
   
 • 17
  Ванчо Траянов
   
 • 21
  Траян Дянков
   
 • 23
  Екундайо Джайеоба
   
 • 10
   
Резерви :
 • 90+3мин

  Гол

  7. Христо Янев (ЦСКА) асистенция - Масена Моке

Начало на мача

3′ Букарев извежда прекрасно Моке сам срещу Василев от центъра на терена, но вратаря на Локомотивци излиза извън наказателното поле и избива топката от краката на Моке. 

4′ Опасно разбъркване пред вратата на армейците след корнер, но червените избиват топката вън от наказателното си поле. 

8′ Опасна акция на Локомотив завършва с центриране в малкото наказателно поле където (13) Стойнев отправи много опасен удар с глава от малкото наказателно поле, но Иво Иванов с великолепен плонж лови. 

11′ Нова акция на Локомотив, Бачков центрира от дясното крило, настъпи разбъркване в наказателното поле, топката се озова в Джайеоба, който от малкото наказателно поле с бомбен удар уцели напречната греда на Иванов. 

12′ Кратък сблъсък между футболисти от двата отбора до тъчлинията, точно пред скамейката на ЦСКА. Играчите бяха разтървани бързо, а Кючуков и Моке получиха жълти картони. 

14′ Нова атака на Локомотив, пас по земя отляво в наказателното поле, топката попада отново в Джайеоба, който от точката на дузпата отправя удар от полулегнало положение, но отново брилянтна намеса на Иво Иванов спасява вратата на армейците.  

15′ Пас към Моке по дясното крило, той напредва и от границата на наказателното поле отправя силен удар към вратата на Локомотив, но Василев отбива в корнер, който не донесе опасност за пловдивчани. 

20′ Нова атака на Локомотив, Митко Трендафилов бе изведен сам срещу Иванов отляво, но притичалият Георги Антонов в последния момент успя да избие в корнер удара му с крака си. 

21′ И двата отбора играят изключително открита игра, поради което има и много опасности пред двете врати. 

23′ След пряк свободен удар за ЦСКА в центъра на терена, топката бе подадена към Букарев, който около границата на наказателното поле на пловдивските железничари се пребори с няколко защитника и отправи удар към Василев, който мина на метър от дясната му греда. 

24′ В последните няколко минути темпото на игра спадна и играта се позатвори. 

25′ Червените успяват да осъществят по-дълъг период на владеене на топката и играта се пренесе в центъра и половината на Локомотив. Локомотивци обаче продължават да контраатакуват опасно. 

27′ Разбъркване в наказателното поле, след неуспешен опит за изчистване на топката от Гай, Джайеоба имаше възможност за изстрел, но Гай поправи грешката си, отне му топката и изчисти далеч от Иванов.  

31′ Подготвя се смяна в състава на ЦСКА - Ангел Стойков чака да влезе в игра при първо прекъсване на мача.  

38′ Ивайло Иванов увисна при едно центриране отдясно, топката отиваше в Стойнев, но защитник на ЦСКА с усилия я изби в корнер. 

39′ След ново центриране отдясно, и разбъркване в полето на ЦСКА, топката попадна на главата на Джайеоба, но нигериеца я заби право в земята и удара излезе в аут. 

40′ Моке проби отдясно, Дафчев чакаше свободен на точката на дузпата, но паса на конгоанеца бе неточен и защитник на Локомотив изби топката в тъч.  

43′ Ново продължително разбъркване в наказателното поле, отново след центриране от дясно, няколо футболиста на Локомотив имаха възможност да стрелят последователно, но топката им бе избивана в последния момент, накрая попадна в Кючуков, който от границата на малкото наказателно поле уцели лявата странична греда на Иванов. 

44′ Ангел Стойков получава жълт картон след като по груб начин спря атака на футболист на Локомотив.  

45′ Продължение от 3 минути разпореди съдията.  

ПОЛУВРЕМЕ

46′ Опасно центриране на Моке отляво, но Василев се намесва уверено и лови.  

47′ Въпреки, че беше отсъдил само 3 минути продължение, съдията Костов остави цяла допълнителна минута Локомотивци да изпълнят поредица от корнери пред вратата на Иванов, но въпреки това армейската защита запази вратата си суха.  

50′ Георги Антонов е изнесен с носилка извън терена. 

53′ След корнер топката попадна в Чавдар Атанасов, който беше оставен съвсем сам в наказателното поле само на 3-4 метра от Иванов, който обаче спаси за пореден път блестящо отбора си.  

58′ Атака на Локомотив, топката достигна до Атанасов по лявото крило, който беше в засада, своевременно маркирана от страничния съдия, въпреки че армейците спряха да играят, Атанасов центрира и играч на Локомотив вкара топката в мрежата, но съдията логично не зачете попадението. 

61′ Методи Деянов получава жълт картон

63′ При една атака на ЦСКА Методи Деянов бе изведен отляво сам срещу вратаря, но ударът му мина на сантиметри от лявата греда на Василев. 

69′ Добро подаване на Дафчев към Златинов по дясното крило, Златинов центрира, но защитата на Локомотив печели борбата за първа топка в наказателното поле и избива.  

70′ Центриране от ляво бе проспано от защитата на Локомотив, като пловдивчани мислеха, че има засада, топката обаче попадна в Гай, който съвсем сам от границата на наказателното поле би право към вратаря, който трудно отби в корнер.  

75′ Центриране към Моке, който беше самотен в нападение за ЦСКА, но въпреки това овладя топката между няколко играчи на Локомотив, навлезе фронтално в наказателното поле, но притичалият Росен Петров с отличен шпагат изби топката от краката му, миг преди да нанесе удар. 

79′ Атака на Локомотив, Георгиев центрира опасно отдясно но Томаш подлага крак на пътя на топката и я избива в корнер. 

87′ Силен удар на Кондев от дясно минава на сантиметри над горната греда на Иванов.  

88′ Добра възможност за Златинов да центрира от наказателното поле, но халфът в червено не уцели добре топката и пасът беше пресечен. 

89′ Прекрасен пас на Дафчев към Златинов, който се откъсна по дясното крило и отправи техничен удар по земя който минава на милиметри от дясната греда на Василев. 

90′ Отсъдено е 4 минути продължение. 

92′ Центриране отдясно пред Иванов - Чавдар Атанасов засече топката и ударът му мина на сантиметри от лявата греда на Иванов. 

93′ ГОЛ ЗА ЦСКА!!! Моке прекрасно овладя една топка по дясното крило, излъга двама защитника на Локомотив, центрира прекрасно отдясно в малкот наказателно поле, където връхлитащият на далечната греда Христо Янев с глава забоде топката в мрежата !!!  

94′ 1:0 ЗА ЦСКА!!! КРАЙ НА МАЧА!  

източник cska.bg

Галерия