31

ЦДНА

(София)

ВВС

(София)
Дата: 10 септември 1955 г.
Турнир: „А“ републиканска футболна група 1955 (20-и кръг)
Треньор на ЦСКА: Крум Милев
Съдия: Димитър Маринов
 • 18мин

  Гол

  Иван Колев (ЦДНА)

 • 46мин

  Гол

  Панайот Панайотов (ЦДНА) асистенция - Иван Колев

 • 72мин

  Дузпа - гол

  Стефан Божков (ЦДНА)

 • 81мин

  Дузпа - гол

  Цветанов (ВВС)

 • 81мин

  Червен картон

  Панайот Панайотов (ЦДНА)

Спокойно, без нерв започна и протече съботната среща между ЦДНА и ВВС. Това сякаш бе приятелска футболна среща, в която състезателите се опитваха да проведат предварително заучени тактически задачи. И когато не успяваха, те започваха отново със същата методичност и настойчивост, характерни за играта им и преди. Тази монотонност се нарушаваше само от отделни устремни пробиви на Миланов и Колев.

ЦДНА победи с 3:1. Той бе без спорно по-добрият колектив на терена, превъзхождаше с постройката на играта си и по-често застрашаваше противниковата врата. Отбраната му игра сигурно и леко парираше нападенията на ВВС, които бяха осакатени с козтузването на Алексиев - фигурант през по-голямата част на мача, Това виждаха футболистите на ВВС и колкото и странно да изглежда, през второто полувреме организираха атаките си предимно чрез лявата страна, където играеше той.

В 18 мин. Колев прехвърли умело излезлия Геренски и откри резултата, а в 46 мин. Панайотов леко отклони бита от Колев топка и увеличи на 2:0. В 72 мин. Божков и в 81 мин. Цветанов (ВВС) промениха от 11-метрови удари на 3:1. Решителността, с която съдията Дим. Маринов отсъди двата наказателни удара и отстрани от игра Панайотов (ЦДНА), е похвална.

източник вестник „Народен спорт“