41

ЦДНА

(София)

Локомотив

(София)
Дата: 7 март 1954 г.
Турнир: Контролни срещи 1954
Стадион: Народна армия, София
Треньор на ЦСКА: Крум Милев
Съдия: Г. Христов
Титуляри :
Титуляри :
 • Г. Василев
   
 • Аргиров
   
 • 50мин

  Червен картон

  Манол Манолов (ЦДНА)

Проведената вчера в Столицата контролна среща противопостави отборите на Локомотив - носител на купата на Съветската армия, и ЦДНА. Въпреки тежкия кален терен срещата премина при много високо темпо.

Състезателите на ЦДНА показаха стремеж да играят с бързи и остри подавания, често пъти с едkо докосване на топката. Нападеkrejf маневррираше на широк фронт, като завършваше започнатите от дълбочина нападателни акции с опасни удари във вратата на Локомотив. Отбраната показа сигурност в блокирането на противниковите състезатели и подхранваше добре нападението с точно адресирани топки.

Отборът на Локомотив бе съставен от състезатели с добра физическа и техническа подготовка, но му липсваше спойка между отделните линии. Крайните напядатели не осигуряваха маневрепа площ на нападението, а сбиваха играта в центъра. Защитниците играха предимно с дълги прехвърляния към центъра, където търсеха главно Аргиров.

Трябва да се отбележи обаче, зе морално-волевата подготовка и на двата отбора не бе на необходимата висота. За това говори и непозволената проява на защитника на Локомотив Г. Василев, която напълно основателно бе наказана с единадесетметров удар, и некоректното държане на майстора на спорта Манол Манолов (ЦДНА) спрямо съдията Г. Христов, за което бе отстранен още в началото на второто полувреме.

Срещата завърши при резултат 4:1 за ЦДНА.

източник вестник „Народен спорт“