21

ЦДНА

(София)

Славия

(София)
Дата: 28 ноември 1962 г. 17:00 ч.
Турнир: „А“ републиканска футболна група 1962/63 (12-и кръг)
Стадион: Васил Левски, София
Треньор на ЦСКА: Крум Милев
 • 27мин

  Гол

  Иван Ранков (ЦДНА)

 • 84мин

  Гол

  Иван Колев (ЦДНА)

 • 88мин

  Гол

  Масленков (Славия)

ЦДНА и Славия обещаваха много със своите имена, но дадоха малко на зрителите. Пък и настроението, косто можеше да предизвика тяхната игра, бе понижено от неприягната мъгла и мокрия терен. В отборите имаше играчи, които отскоро се появяват в тези състави: Ангелов (бивш състезател от Спартак Вн, сега с № 4 в ЦДНА); Пашов (7) и Шаламанов (2) в Славия... Особените условия на мача не позволиха да се изгради напълпо определено становище за това доколко те допринасят за по-голяма сила на своя отбор.

На пръв поглед изглежда парадоксално, че отборът, който имаше общо по-добре организирана игра и по-продължително надмощие в целия мач, създаде по-малко на брой голови положения пред вратата на противника. а в същото време трябваше неколкократно да разчита на своя вратар да го спасява от най-големи опасности. Да, ако не беше Найденов с отлична игра в този мач, крайният резултат можеше да бъде и в полза на Славия... За нас обяснението на това особено положение се крие в слабостта на крайната защита на ЦДНА.

От друга страна, нападателите на ЦДНА почти напълно се възползуваха от слабите моменти в действията на бялата защита и чрез Ранков в 27 мин. и Колев в 84 мин. изведоха с 2:0 своя отбор към един безопасен край. Чак в 88 мин. Масленков (от очевидна засада!) намали разликата на 2:1.

източник вестник „Народен спорт“