отменен

42 в редовното време
ЦДНВ(СОФИЯ)
Бенковски-Спортист(ВИДИН)
Дата: 11 юни 1949 г.
Турнир: Републиканска футболна дивизия 1948/49 (17-и кръг)
Треньор на ЦСКА: Крум Милев
Съдия: Ал. Тодоров
Титуляри :
 • Бойчо Маринов
   
 • Гол

  Бойчо Маринов (Бенковски Вд)

 • Дузпа - гол

  Никола Божилов (ЦДНВ)

 • Гол

  Никола Божилов (ЦДНВ)

 • Гол

  Никола Божилов (ЦДНВ)

 • Гол

  Бойчо Маринов (Бенковски Вд)

 • 51мин

  Дузпа - гол

  Никола Божилов (ЦДНВ)

... съдията Ал. Тодоров, комуто беше повечер съботния мач ЦДНВ - Бенковски, не само че направи големи грешки, но се опита да бъде до такава степен ръководител, че на него се дължат едва ли не половината от отбелязаните голове.

До 51-та минута мачът се разви нормално. Дотогава видинчани бяха отбелязали един гол чрез Маринов, Божилов превърна една дузпа в гол за ЦДНВ. Но в 51-та минута съдията маркира втора дузпа за ЦДНВ. При нейното изпълнение Божилов прати топката в аут. Съдията неоснователно поиска повторение на удара, тъй като зад видинската врата имало движение на частни лица. И тук му е мястото да отбележим, че такова движение имаше не само по време на дузпата. Имаше го през целия мач и по всички очертания на игрището. Има го напоследък почти при всички мачове. При повторното изпълнение на 11-метровият удар видинският вратар стоя безучастно и Божилов прати топката в мрежата. С подновяването на играта Божилов още три пъти вкара топката през линията на вратата, без видинските състезатели да вземат участие в играта. След увещания от длъжностните лица и смъмрени от своя треньор, те продължиха да играят и не след дълго Маринов отбеляза втори нормален гол за Бенковски.

В този мач тимът на Бенковски показа известен напредък и ако не беше тяхната ненужна демонстрация имаха възможност да излязат с равен резултат, ако не и победа. Тимът на ЦДНВ отново показа непостоянството на своята форма. Отбраната му се огъваше често под напора на бързите и амбициозни видински играчи, а нападението не можа да отбележи нито един гол от положение...

Какъв с резултатът? Реално според дадената, игра той би трябвало да бъде равен. Според това колко пъти топката е преминала през очертанията на вратите, би трябвало да бъде 5:2 за ЦДНВ. Но според футболния съдия, той е 4:2, тъй като еднният път бил свирил предварително, преди Божилов да докара топката в мрежата.

По всяка вероятност, дружество Бенковски ще обжалва редовността на мача. Наред с това, налага се отговорните институти да вземат по-сериозно отношение към организацията и провеждането на състезанията за първенството, Наложително е да се прави по-щателен подбор при назначаванетс на съдиите и дежурните и да се земат мерки за запазването на реда на терена, за да не се да ва възможност на публиката при повод и без повод да навлиза в игрището и то да се обръща на място за пазарлъци и разправии.

източник вестник „Народен спорт“

В последното си заседание ЦФК на НФС е анулирал футболната среща ЦДНВ - Бенковски, като опорочена от футболния къдия и произведена при ненормални условия

източник вестник „Народен спорт“

насрочено е преиграване за 16 юли 1949 г., където ЦДНВ печели с 4:0