32

ЦСКА „Септ. знаме“

(София)

Локомотив

(Пловдив)
Дата: 2 декември 1973 г.
Турнир: „А“ републиканска футболна група 1973/74 (14-и кръг)
Стадион: Народна армия, София
Посещаемост: 6 000 зрители
Треньор на ЦСКА: Манол Манолов
Съдия: Любен Радунчев
Титуляри :
Резерви :
 • Андреев
  78′
 • Балабанов
  72′
 • 4мин

  Гол

  Иванов (Локомотив)

 • 9мин

  Гол

  9. Стефан Михайлов (ЦСКА „Септ. знаме“)

 • 22мин

  Гол

  Христо Бонев (Локомотив)

 • 34мин

  Гол

  9. Стефан Михайлов (ЦСКА „Септ. знаме“)

 • 72мин

  Гол

  10. Георги Денев (ЦСКА „Септ. знаме“)

Силни преживявавия, неочаквани обрати и най-важното - добър футбол на тежкия терен предложи то за „мач на кръга“. Заслугата бе и на двете единадесеторки: добре обмислили и сполучливо приложили тактическите си замисли. Пловдивчани тръгнаха в атака без колебание, със самочувствие и още в 4-ата минута силен удар от въздуха на Иванов ги изведе напред.
След изравняването локомотивци още веднъж принудиха армейците да търсят равенство - комбинация Иванов - Г. Василев даде възможност на Бонев да заплете топката в мрежата зад Филипов, а минута по-жъсно Г. Василев принуди Филипов - лице срещу лице - да прояви рефлекса си. В този труден пернод обаче армейците с нищо не дадоха да се разбере, че са загубили вяра в силите си. Макар и придружени с известни грешки, техните атаки следваха една след, друга, пропуснати бяха няколко възможности, докато точният пас на Зафиров в дълбочи на намери Михайлов в наказателното поле, а той със силен удар отново, постави Бончев в мат.

Натискът на „червените“ през втората част бе очевиден, но равновесието по отношение на създадените опасности пред двете врати бе запазено. Веднъж Иванов остана сам срещу Филипов и не успя да го преодолее, пропусна и Бонев, армейският вратар отрази изстрел на Кючуков... Видяхме Денев да закъснява в решителния миг, Марашлиев да не улучва целта, Жеков да кара Андреев да плонжира. Дойде ред и на пробива на Зафиров по фланга точното му подаване и победния гоя на Денев. Наистина, битка която заслужава адмирации!

източник вестник „Народен спорт“

Галерия