30

ЦСКА(СОФИЯ)
Олимпик-Берое(СТАРА ЗАГОРА)
Дата: 20 ноември 1999 г. 14:30 ч.
Турнир: „А“ професионална футболна група 1999/00 (13-и кръг)
Стадион: Българска армия, София
Посещаемост: 6 000 зрители
Треньор на ЦСКА: Димитър Пенев
Съдия: К. Гергинов
Титуляри :
Резерви :
 • Терзиев
   
 • Георгиев
   
 • 6мин

  Гол

  13. Димитър Иванов (ЦСКА) асистенция - Милен Петков

 • 31мин

  Гол

  6. Александър Томаш (ЦСКА)

 • 69мин

  Гол

  13. Димитър Иванов (ЦСКА)

ЦСКА​ победи без проблеми пред своя публика гостуващия „Олимпик-Берое“ с класическото 3:0. Армейците не се напрегнаха много в този мач, не показаха нищо особено, липсваше, разбира се, и атракцията. Но в крайна сметка за претендента за титлата важни бяха трите точки и целта бе постигната. Независимо че накрая ЦСКА беше успял да картотекира новите си попълнения, тези, които взеха участие в срещата (Антонов, Кьосев и Симеонов), не загатнаха, че с тях отборът става по-силен.

Улеснение за победата на домакините бе и падналият „без бой“ ранен гол в б-ата минута след центриране от фаул на Милен Петков Димитър Иванов бе оставен съвсем необезпокояван на метър от малкия пенал да стреля с глава 1:0. В 32-ата минута се стигна и до втория гол, който събуди съмнения за абсолютно ненужно съдийско рамо в полза на „червените“ Томаш стреля извън наказателното поле, топката рикошира у негов колега, който бе в твърде спорна позиция по отношение на засадата но страничният съдия не реагира. А топката се озова за втори път във вратата на „Олимпик-Берое“.

През втората част армейците като че ли чакаха голът сам да падне. И затова до ново попадение се стигна чак в 70-ата минута, когато най-добрият им футболист в срещата Димитър Иванов, изведен сам срещу Петров, с майсторски удар в далечния ъгъл оформи крайното 3:0. Интересно бе включването на един от любимците на „червената“ публика Румен Христов. Огромно бе желанието му за игра и най-вече за игра с топката и то стигаше дотам, че когато я получеше, той рядко проявяваше какъвто и да е интерес да търси развитие на атаката, включващо други играчи освен самия него.

Въпреки уверенията на треньора им Беквалац, че не е имало някакво предварително притеснение, гостите изглеждаха напълно примирени с участта си въпреки че на моменти успяваха да разиграват бързо и технично топката. Но в крайна сметка те не застрашиха с нищо особено вратата на домакините. Все пак към края на мача те можеха заслужено да стигнат и до почетен гол. А и тяхна голова атака бе спряна с несъществуваща засада.

Безспорното достойнство на срещата бе коректността й. При неособено доброто възпитание на немалка част от българските футболисти, при все още честото им очевидно неколегиално отношение по време на мачове, наистина заслужава да се подчертае: ЦСКА - „Олимпик-Берое“ - двубой без нито един наказателен картон!

източник вестник „Футбол“

Галерия