21

ЦСКА „Ч. знаме“

(София)

Миньор

(Перник)
Дата: 19 май 1968 г. 10:00 ч.
Турнир: „А“ републиканска футболна група 1967/68 (23-ти кръг)
Стадион: Народна армия, София
Посещаемост: 25 000 зрители
Треньор на ЦСКА: Стоян Орманджиев
Съдия: Г. Иванов
Титуляри :
Резерви :
 • Томов
  50′
 • 7мин

  Гол

  Павел Владимиров (Миньор)

 • 63мин

  Гол

  Димитър Якимов (ЦСКА „Ч. знаме“)

 • 86мин

  Гол

  Димитър Якимов (ЦСКА „Ч. знаме“)

ЦСКА „ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ“ „МИНЬОР“ 2:1

Една трудно постигната победа. Трябваше „Миньор“ да поведе с 1:0 - чрез гол на Владимиров, за да се види безплодната игра в нападение на домакините. Невероятни пропуски пред вратата на сигурния Бориславов направиха Якимов, Марашлиев, Атанасов...

През второто полувреме в отбора на ЦСКА „Червено знаме“ Николов замени Каменов, К. Станков заигра като втори централен защитник, а Пенев отиде напред. Заредиха се атака след атака към вратата на перничани. Имаше удари в напречната греда. И пак пропуски, пропуски. Най-накрая на Якимов се удаде отблизо да изравни и минути преди края на срещата от наказателен удар да донесе победата на своя отбор - 2:1. (РД)

Работническо дело

Предоставил Тодор Гърбатов

2:1 ВМЕСТО НЯКОЛКО ПЪТИ ПОВЕЧЕ...

До към 15 мин. перничани поддържаха равновесие, като добре задържаха топката в средата на терена и опитваха пробиви. После постепенно преминаха към глуха защита, за да бранят постигнатия от Владимиров гол (не особено силен, но точен фронтален удар от 20 м.). Последвалите събития още веднъж потвърдиха, че подобна тактика трудно може да донесе успех.

Взели изцяло играта в свои ръце, армейците и този път действуваха в обичайния си маниер – комбинативно и технично, но без достатъчно бързина и флангови пробиви (Каменов отляво бездействуваше не само по своя вина). И все пак, за разлика от някои мачове напоследък, червенознаменци имаха предостатъчно голови възможности – особено след почивката, когато в помощ напред отиде и Пенев, а влизането на П. Николов внесе допълнително освежаване. Но пропуските се редяха един от друг по-невероятни: три изстрела в гредите (Атанасов и Марашлиев – 2), седем удара от съвсем близко разстояние (Никодимов – 2, Якимов – 3, Марашлиев – 2), които или биваха боксирани от отличния Бориславов, или не намираха очертанията на вратата. Изнервяне след получения гол, липса на съсредоточаване у нападателите или лош шанс? Добре, че в един момент Якимов с лекота изпрати в мрежата една отбита топка и изравни, а в самия край повторно се реабилитира за допуснатите неточности и от свободен удар над стената стреля право в десния горен ъгъл на пернишката врата.

Ив. ЖЕЧЕВ

Предоставил В. Янкулов