Екипи през 1980-те

сезон 1989/90

През сезон 1989/90 армейците залагат на екипи на Adidas. Основната фланелка е червена с бели елементи по ръкавите, бели ленти и бяла поло яка. Освен него се използват изчистена червена фланелка с бяло-червена поло яка и червена фланелка с бели елементи по ръкавите и кръгло деколте. Шортите са бели и червени на райета, по-рядко се използват модели без райета. Резервните фланелки са същите като основните с обърнати цветове. Чорапите са бели и червени.  За първи път върху част от фланелките е поставен спонсор - спедиторската фирма Comco. Емблемата напълно липсва при тези екипи.

лято 1985 - лято 1989

През периода лято 1985 - лято 1989 армейците отново залагат на екипи на Adidas. Първоначално се използва червена фланелка с тънко бяло райе, ленти Adidas и червена яка с бял триъгълен елемент или бяло шпиц деколте. В последствие се използват изчистени червени фланелки с ленти на ръкавите с кръгло или шпиц деколте или поло яка. Изпозвана е и нетипичната за ЦСКА червено-бяла фланелка разделена на две през средата. Резервните екипи са от същите модели като основните с разменени цветове. Шортите са бели и червени, някой от моделите имат тънки вертикални райета. Чорапите са червени и бели. През този период почти изцяло липсва емблемата от екипа, като тя се поставя само в самото начало.

пролетта на 1983 - лято 1985

През периода пролет на 1983 - лято 1985 армейците залагат на екипи на Пума, като се използват няколко различни разновидности. Основният екип е червен с бели ленти на ръкавите и поло яка, като от този модел има два вида. Освен него се използва червен екип с бели ленти на ръкавиге и кръгло деколте, поло яка или яка с бял триъгълник. Резервните екипи са бели от същите модели като червените с обърнати цветове. През 1984 г. армейците имат и трети екип жълто-черен [бел. идентичен с този на Ботев (Пловдив) през този период], който използват в мачовете срещу Монако. Шортите са бяло-червени или червено-бели, както и черно-жълти при третия екип. Чорапите са червени с бели ластици или чисти бели. Емблемата липсва напълно от екипите. Първоначално на гърдите на екипа има надпис CSKA, но след кампания по вестниците е сложена кръпка на кирилица ЦСКА.

сезон 1980/81

През сезон 1980/81 успоредно с екипировката на Adidas се използват и фланелки на югославската фирма „Комбинат Спорт“. Екипът е червен и бял вариант с поло яка и ленти по ръкавите и звезди по тях. Шортите са Adidas бели и червени. Чорапите са червени Adidas или червени и бели с обърнат цвят по ластика. Емблемата липсва напълно от екипите.

Изображенията на тази страница са със запазени авторски права и могат да се използват по реда на лиценза cc-by-nc-nd