02

Локомотив

(София)

ЦДНА

(София)
Дата: 25 април 1957 г.– изтеглен от 16 юни 1957 г.
Турнир: „А“ републиканска футболна група 1957 (11-и кръг)
Треньор на ЦСКА: Крум Милев
Титуляри :
 • Иванов
   
 • Стамов
   
 • 10мин

  Гол

  Гаврил Стоянов (ЦДНА)

 • 68мин

  Гол

  Димитър Миланов (ЦДНА) асистенция - Иван Колев

Трета загуба за „Локомотив"

Преди вчерашната среща отборите на ЦДНА и „Локомотив“ имаха по 8 точки и заемаха съответно второ и пето място във временното класиране. Към срещата бе проявен голям интерес. Стадион „Васил Левски“ бе препълнен.

Играта започна спокойно с внимателно обработване на топката. Армейците посрещнаха хладнокръвно първата атака на локомотивци. В 10-та минута Г.Стоянов с далечен удар изненада и самия вратар... Топката бе в мрежата - 1:0 за ЦДНА.

След откриването на резултата тонът на играта не се промени. Една прекрасна възможност за изравняване бе проиграна само след няколко минути от Стамов. Останал сам срещу Андонов, който в тази среща пазеше армейската врата, Стамов за изненада не стреля във вратата и изпусна почти сигурна възможност за изравняване.

След почивката, когато се очакваше по-жива игра от „Локомотив", се получи обратното. ЦДНА засили темпо, започна непрестанно да атакува вратата на Иванов. Една след друга се редуваха красиви комбинации. Многобройни удари се сипеха от различни страни към вратата на „Локомотив“. Красива индивидуална атака на Колев в 68-та минута, когато подмина цялата крайна защита и се озова в наказателното поле, завърши с прекрасна пресечка на Миланов, който посрещна топката и на празна врата я прати в мрежата.

Отборът на ЦДНА спечели  хубава победа след красива и убедителна игра.

Източник: Работническо дело

Предоставил - Тодор Гърбатов