00

Миньор(ПЕРНИК)
ЦСКА „Ч. знаме“(СОФИЯ)
Дата: 24 септември 1967 г.
Турнир: „А“ републиканска футболна група 1967/68 (8-и кръг)
Стадион: Металург, Перник
Посещаемост: 26 000 зрители
Треньор на ЦСКА: Стоян Орманджиев
Съдия: Ал. Щерев

0:0 БЕЗ ВЪОДУШЕВЛЕНИЕ

ПЕРНИК. Не сме въодушевени. Напротив, имаме чувството, че на прехвалени ягоди сме останали с празна кошница. Малко вълнения изпитаха и хилядите превържаници на двата отбора, дошли от Перник и София. След малко пораздвиженото начало, дойде дълъг период на затворена и скучна игра, нарушена едва в края на мача от няколко по-остри ситуации. Необходимо беше волско търпение, за да издържим на миньорския „бетон“, в който осем състезатели неизменно охраняваха своята врата и само двама – Данчев и Йорданов безславно блуждаеха напред. Що за тактика е един етап, когато нашите отбори все повече прегръщат нападателния стил? Наистина в предпоследната минута Аврамов застрашително нахлу в наказателното поле на гостите и ударът му едва бе отклонен от Бончев в корнер. Той можеше да се окаже и решаващ. Но евентуалната победа не би била заслужена. Нещо повече – дори това 0:0 не бе защитено достатъчно убедително.

Териториалното надмощие бе на страната на ЦСКА „Ч. знаме“ (Вижте статистиката за ударите и корнерите!). В 73 мин. Якимов разтърси напречната греда, а малко по-късно и далечен удар на Гаганелов принуди пернишкия вратар рисковано да отбива от горния ъгъл. Но и армейският отбор се въздържаше да упражни масиран натиск, да отиде с всички сили напред. Бонев се суетеше. Марашлиев преждевременно се умори и дори върна назад. След излизането на Станков, поради усложнена стара травма, полузащитната линия намали своята ударност. Никодимов беше само разпределител, но не и допълнителна нападателна сила. Хубави опити в това отношение направи Гаганелов, но подобна еластичност можеше да проявят и други. В авангарда липсваше необходимото настървение, за да се сложи край на пернишкия бункер. ЦСКА „Ч. знаме“ трябва да съжалява, че срещу един беззъб противник не намери начин да измени резултата в своя полза.

Д. ПОПДИМИТРОВ

НАШЕТО ИНТЕРВЮ

Помолихме треньорите да посочат противниковите състезатели, които според тях стоят на двата полюса. Р. Начев (Мин) сподели следното:

  • В погледа ми се наби Никодимов. Повечето от топките минаваха през него и той се прояви като свързващо звено. Неговите пасови увеличаваха остротата на армейските атаки. Маринчев игра под възможностите си. Може би, защото имаше срещу себе си пряк противник. Колкото за защитния вариант, причината е в обстоятелството, че срещу ЦСКА не ни върви...

Старши треньорът на червенознаменци ни отпрати към своя помощник Н. Ковачев, който каза:

  • Изпитвам известни затруднения да определя най-добрия пернишки състезател. Може би трябва да го търсим в защитата или в средата на терена. Ето, Владимиров свърши добра работа, има заслуга за организирането на играта, даваше пак тон. Противно на моите очаквания, Данчев не бе така опасен за нашите защитници. Без да го соча като най-слаб, бих препоръчал на Жеков повече точност в пасовете.

ВИТРИНА НА МАЧА

„Миньор“:                                                                             ЦСКА „Ч.знаме“:

8 (4)                                  удари към вратата                      20 (10)

5 (2)                                 от наказ. поле                              3 (1)

3 (2)                                 извън наказ. поле                       17 (9)

3 (2)                                 във вратата                                   6 (2)

3 (2)                                 вън от вратата                              12 (8)

2 (0)                                 пресечени                                    2 (0)

3 (1)                                 корнери                                        9 (2)

7 (3)                                 засади                                           3 (1)

14 (7)                               нарушения                                   8 (4)

 

Предоставил В. Янкулов

източник вестник „Народен спорт“