50

ЦДНА

(София)

Спартак

(Сталин)
Дата: 27 септември 1952 г.
Турнир: „А“ републиканска футболна група 1952 (16-и кръг)
Стадион: Народна армия, София
Треньор на ЦСКА: Крум Милев
Съдия: Н. Зафиров
Титуляри :
 • Боров
   
 • Кръстев
   
 • Апостолов
   
 • Ненчев
   
 • Парушев
   
 • 54мин

  Гол

  Димитър Миланов (ЦДНА)

 • 60мин

  Гол

  Иван Колев (ЦДНА) асистенция - Димитър Миланов

 • 61мин

  Гол

  Петър Михайлов (ЦДНА)

 • 70мин

  Гол

  Иван Колев (ЦДНА)

 • 80мин

  Гол

  Стефан Божков (ЦДНА) асистенция - Димитър Миланов

Мачът, проведен в събота на стадион „Народна армия“ между отборите на ЦДНА и Спартак (гр. Сталин), се отличаваше с коренно различна игра през двете полувремена.

През първата част от играта състезателите и от двата отбора показаха мудност, несъобразителност, излишни подавания и суетене пред гола. Отборът на армейците обработваше прекалено топката, а стрелбата бе рядка и несигурна. Затова и не бе отбелязан гол. Състезателите на ЦДНА пропуснаха редица изгодчни моменти.

Началото на второто полувреме започна с разменени нападения, завършващи с удари във вратите. Нивото на играта чувствително се повиши. Нападенията на ЦДНА се правеха бързо, точно, умело, резултатно. Спартаковци се зедоволиха с нападения, провеждани изключително от вътрешната, нападателна тройка. Крила в отбора като че ли не съществуваха. Подхранването на несигурната тройка не бе добро. Изключение правеше до известна степен само Ненчев. Контузеният Апостолов в началота на полувремето беше изпратен напред и изпълняваше длъжността дясно крило. Това се отрази зле на отбора, защото на негово място се върна Парушев, което скова нападението. Навременното издърпване на Божков напред повиши нападателната мощ на армейците.

Осем минути атаки от страна на армейците завършиха с гол отбелязан от Димитър Миланов. Инициативата премина изцяло на тяхна страна. При едно освобождаване на Димитър Миланов до крайната линия, топката попадна у Колев, който леко увеличи на 2:0. Минута по-късно Боров трябваше да вади за трети път топката от мрежата. (гол на Михайлов). След самостолтелна акция Колев би силно. Топката се удари в гърба на наведения Кръстев, а оттам... в мрежата. Четири на нула за ЦДНА. Играта не загуби свол нерв. За.
честиха нови атаки. Петнадесет минути преди края Панайотов остана сам пред вратата, но.
пак би вън. Миланов също. Отлично пласиралият се Божков пое топката от Димитър Милапов и при чисто поле затвърди резултата на 5:0.

Футболният съдия Н. Зафиров ръководи неубедително. Нарушенията отсъждаше със закъснение и не следеше играта отблизо.

източник вестник „Народен спорт“