40

ЦДНВ

(София)

ВМС

(Сталин)
Дата: 21 октомври 1951 г.
Турнир: Купа на Съветската армия 1951 (Осминафинал)
Стадион: Народна войска, София
Треньор на ЦСКА: Крум Милев
Съдия: Г. Филипов
Титуляри :
 • 25мин

  Дузпа - пропуск

  8. Стефан Т. Стефанов (ЦДНВ)

 • 28мин

  Гол

  8. Стефан Т. Стефанов (ЦДНВ)

 • 35мин

  Гол

  8. Стефан Т. Стефанов (ЦДНВ)

 • 55мин

  Гол

  10. Ангел Миланов (ЦДНВ)

 • 69мин

  Гол

  5. Стефан Божков (ЦДНВ)

В мач за купата, подарена в чест на Съветската армия, вчера ЦДНВ спечели лесна победа от ВМС с 4:0. Веднага след началния сигнал на съдията ЦДНВ започна непрекъснати. нападения, но поради солови прояви и неумело манипулиране с топката в зоната на наказателното поле неговите играчи пропуснаха три много добри възможности за откриване на резултата. От своя страна ВМС се опита да организира играта си.

Постепенно играта се изравни, но не за дълго. При едно нападение на ЦДНВ съдията отсъди 11-метров наказателен удар, Стефанов обаче не реализира. Малко по-късно обаче вратарят на ВМС изпусна една не много силно бита топка и резултатът бе открит -- 1:0. Скоро последва и втори гол, постигнат от Стефанов. Малко преди края на полувремето моряците „успяха да задържат, топката в половината на ЦДНВ, но атаките се стопяваха до наказателно то поле.

След почивката софийският отбор бе отново по-активен и още във втората минута пред вратата на ВМС настъпи разбъркване, но то остана без резултат. В десетата минута Ангел Миланов след солов пробив отбеляза отблизо и резултатът порастна на 3:0. Отборът на ВМС бе напълно разстроен. Забеляза се безцелно и бързо освобождаване от топката и непокриване на противниковото нападение.

Необезпокоявани нападателите на ЦДНВ отбелязаха и четвърти гол. От този момент срещата придоби тренировъчен характер.

ЦДНВ бе безспорно по-добрият отбор. Той показа издържана в техническо отношение игра, владееше здраво средата на игрището, като си служеше с къси подавания. Нападението на ЦДНВ бе значително улеснено от противниковата отбрана, тя оставяше много често непокрити по няколко играчи.

източник вестник „Народен спорт“

Галерия