30 служебно

13 в редовното време
ЦСКА(СОФИЯ)
Литекс(ЛОВЕЧ)
Дата: 15 април 1998 г.
Турнир: Купа на България 1997/98 (Полуфинал — първа среща)
Стадион: Българска армия, София
Посещаемост: 22 000 зрители
Треньор на ЦСКА: Петър Зехтински
Съдия: Стефан Орманджиев
Титуляри :
Резерви :
 • 36мин

  Автогол

  3. Красимир Чомаков (ЦСКА)

 • 40мин

  Гол

  22. Ивайло Петков (Литекс)

 • 51мин

  Гол

  8. Христо Стоичков (ЦСКА)

 • 60мин

  Гол

  Албан Буши (Литекс)

ЦСКА губи от Литекс с 1:3 в първата полуфинална среща за Купата на България, но печели служебно заради нередовна картотека на Радостин Кишишев. Литекс са дисквалифицирани от турнира, а ЦСКА се класира за финала.

В 35-ата минута Красимир Чомаков си отбелязва автогол и гостите повеждат. 4 минути по-късно и Ивайло Петков вкарва на Станев. На полувремето Петър Зехтински пуска Михаил Юмерски и Румен Христов на мястото на Георгиев и Андонов. В 54-ата минута стадионът е на крака, след като Стоичков вкарва със знаменитата си левачка. Радостта обаче е кратка, защото Албан Буши отново се измъква от защитата и фиксира крайното 3:1 за ловчанлии. Последният коз на ЦСКА е младият Стилиян Петров, който се появява на терена в 65-ата минута на мястото на Методи Деянов. В 75-ата минута на мястото на Буши се появява Мота, 3 по-късно и Стойчо Стоилов е сменен от Росен Емилов. 7 минути преди последния сигнал на бъдещия вицепрезидент на БФС Стефан Орманджиев на мястото на Стойнев влиза и Веселин Сърбаков.

След края на срещата става ясно че Кишишев е неправомерно преотстъпен от Бурсаспор, където играе под наем, на Литекс. Стига се до решение на ФИФА според което всички резултати на Литекс, когато Кишишев е играл са анулирани, а на тяхно място се присъждат служебни загуби.

по публикации във вестник „24 часа“ и blitz.bg

Галерия