10

ЦСКА(СОФИЯ)
Славия 1913(СОФИЯ)
Дата: 14 юли 2001 г. 18:00 ч.
Турнир: Контролни срещи 2001/02
Стадион: база „Панчарево“, Панчарево
Посещаемост: 1 500 зрители
Треньор на ЦСКА: Аспарух Никодимов
  • 45мин

    Гол

    9. Любослав Пенев (ЦСКА) асистенция - Йордан Лечков

Треньорът на ЦСКА Аспарух Никодимов остана неособено доволен от играта на отбора във втората контрола със „Славия", спечелена с минимална разлика 1:0 след гол на капитана Любослав Пенев. След проверката специалистът заяви, че има какво още да се желае в защитен план. „Имаше натрупана умора у футболистите след лагера в Германия - каза Никодимов. - На този етап градим нова отбрана. Знаете, че двама от титулярните защитници са контузени. Има какво още да се желае в дефанзивен план. А това по каква схема ще играем, ще стане ясно в първия мач от новото първенство."

Завърналите се на терена Пенев и Лечков за първи път изиграха пълни 90 минути. Направи впечатление, че Йордан Лечков се е сработил отлично с конгоанеца Масена Моке и именно те създадоха ситуацията, при която Любослав Пенев вкара победния гол. Моке отне топката от халфовата линия на „Славия", подаде я на Лечков, който изведе перфектно Пенев. Това е първото попадение на бившия президент на ЦСКА от началото на лятната подготовка.

През второто полувреме Йордан Лечков очевидно се умори и не беше толкова ефективен. От играта, която демонстрира на мача, обаче се видя, че именно около него ще се гради играта на отбора през новия сезон.

източник вестник „Дневник“

Галерия