20

ЦСКА

(София)

Шумен

(Шумен)
Дата: 1 ноември 1995 г.
Турнир: Купа на ПФЛ 1995/96 - група 4 (3-ти кръг)
Стадион: Българска армия, София
Посещаемост: 1 500 зрители
Треньор на ЦСКА: Пламен Марков
Съдия: Николай Рангелов
  • 49мин

    Гол

    9. Георги К. Георгиев (ЦСКА)

  • 55мин

    Гол

    2. Мариян Германов (ЦСКА)

Първа победа от месец насам взе ЦСКА срещу Шумен в мач от група „Г“ на туртира за купата на ПФЛ вчера на стадион „Българска армия“. Червените стигнаха до 2:0 след почивката срещу вторият състав на гостите. За пръв път този сезон се разписаха ветеранът Георги Георгиев и младият защитник Мариян Германов.

Националният вратар на ЦСКА Димитър Попов започна мача с жълта фланелка, която по нищо не се различаваше от екипите на Шумен. Чак в 10-тата минута реферът Николай Рангелов се усети и го подкани да я смени с друга.

В 22-рата минута капитанът Анатоли Нанков от фаул намери Георги Георгиев, който затрудни вратаря Ивайло Попов. Три минути по-късно халфът на ЦСКА Милен Петков направи куриозен пропуск. Той премина през шуменската защита и вратаря Попов, без да позволи на топката да тупне на земята, сотана сам на празната врата и с грана от 1 метър нацели гредата. Секунди преди края на полувремето нападателят на Шумен Ивелин Спасов пропусна единственото положение на гостите.

Една след почивката ЦСКА проби вратаря Ивайло Попов. Пъво в 49-тата минута Георги Георгиев от фаул прати топката ниско покрай стената в мрежата за 1:0. В 55-тата защитникът Мариян Германов прехвърли защитниците на Шумен, догони топката, финтира вратаря и направи 2:0.

Половин час ЦСКА игра без капитан, след като Нанков бе сменен и забрави да даде лентата на друг играч. Едва в края на мача футболистите на Шумен се сетиха да погледнат към вратата на Митко Попов. Два пропуска направи арменецът Хенрик Берберян в 67-мата и 69-тата минута. От няколко метра той не уцели с глава, след това изтърва на празна врата.

източник вестник „7 дни Спорт“
 

Галерия