Как се представиха халфовете и младите през сезон 2017/18

В тертата част на нашият анализ ще разгледаме представянето на халфовете и младите футболисти на ЦСКА през сезон 2017/18

Тиаго Филипе Соуза Нобрега Родригес – Португалецът се утвърди като единствено решение за креативен халф, показа добра игра и решаващи отигравания, а вкара и не малко голове. И при него физическото състояние не позволи да разгърне потенциала си на сто процента, но беше един от основните играчи в единайсеторката на червените. Показа отлично разбирателство с Каранга в предни позиции, но личеше, че се чувства много по-добре с двама дефанзивни халфа зад себе си, отколкото натоварен със защитни функции. Един от сигурните нови за следващия сезон.

Рубен Рафаел де Мело Силва Пинто – Изключително работоспособният португалски халф започна и завърши като титуляр в схемата на Белчев, въпреки лошата травма и престоя му в болница. Важен футболист, който може да отнема и раздава топката, остана впечатлението, че загуби свежест в пролетния полусезон и играеше на по-нисък ритъм от обикновено. Има тенденция добрите футболисти, към които спада и Пинто, да правят много по-слаб втори сезон, отколкото първия им такъв, нещо над което трябва да помислят и треньорите в нашия отбор. Освен при много добра оферта, Пинто е необходим и през новия ни сезон.

Кристиян Александров Малинов – Откритието на сезона за ЦСКА се казва Кристиян Малинов. Още с първите си отигравания миналата година загатна защо Щутгарт, а и други тимове са по петите му. През тази година израстна неимоверно превръщайки се в първи избор на треньора, когато е в кондиция, защото и той бе преследван от контузии. Абсолютно е необходимо да бъде запазен за новия сезон поради невижданите в млад български футболист качества: неуморим и немремирим, сновящ по целия терен, дори с цената на пълно изтощение, с добър пас на късо и далечно разстояние, дори преборвайки се за висока топка, притежаващ и добър далечен удар (пожелание да пробва това си умение много по-често). Обобщено – съвременен дефанзивен полузащитник от много добро ниво. Със сигурност притежава таланта да връзва играта на отбор в голямо първенство, пожелавам си само да има още сезон или два в ЦСКА.

Раул Седрик Лое – Роденият във Франция етнически камерунец е един изключително симпатичен дънгалак, който обаче е много по-подходящ за отбор от втората половина на таблицата, играещ в сгъстена халфова линия, с подчертано защитни функции. Силен физически, добре отнемащ топката, подаващ главно назад, тромав той не се вписа в отбор, който се стреми да владее топката и трябва да играе срещу подчертано защитна тактика. Лично мнение – сбъркан тактически трансфер, с ненужно голяма за България заплата, който само запушва млад български играч. Единствен позитив би бил, ако съумеем да го продадем за някаква добра сума, в което силно се съмнявам обаче.

Давид Мартинс Симао – Роденият във Франция португалски халф дойде със солидна визитка и беше добра опция, въпреки недотам бързите си крака. Игра прекалено малко през този сезон, за да бъде оценяван като завърши с два изиграни мача.
Никола Пейчев Колев – Признавам си, че не съм наблюдавал много от мачовете на Никола в Етър и имам бегла представа как се представи там. Въпреки това, смятам, че изпращането му в Етър за сметка например на Лое, бе колосална тактическа грешка, имайки предвид и играта му в двата мача за ЦСКА, в първия полусезон, както и тези от миналата година. Все още си мечтая за момент, в който след правилно израстване заиграваме с Колев и Малинов като дефанзивни полузащитници. Има всички показатели да достигне Малинов, това което му е нужно е малко повече себераздаване и шанс за изява.

Даниел Славчев Йорданов – Опорният полузащитник се появи за десетина минути в мача срещу Берое в първото си попадане в групата. Трудно е да оценяваме някого за десет минути игра, но при все това се включи добре отнемайки три топки. Личи, че трябва да работи за физика, изглежда крехък за поста, на който играе.

Джулио Чарлов; Никола Борисов, Емануил Личев – Записването на мач в групата носи престиж и профил в нашия сайт, така че това трябва да е достатъчно за тези млади таланти засега, желаем им здраве и надявам се, дългогодишни изяви на терена на червения храм и огромни статии за тях в сайта ни.