10

ОСГ

(София)

ВВС

(София)
Дата: 24 октомври 1953 г.
Турнир: „А“ републиканска футболна група 1953 (23-ти кръг)
Стадион: Народна армия, София
Треньор на ЦСКА: Крум Милев
Съдия: Тр. Христов
Титуляри :
  • 65мин

    Гол

    11. Ангел Миланов (ОСГ)

Отборът на армейците в тази среща игра под възможностите си. Особено през първото полувреме, състезателите му играха прекалено самонадеяно. Те разгъваха играта, но само в ширина, търсеха късите подавания, прекалено комбинираха, излишно водеха и задържаха топката. Всичко това ги лиши от възможност да застрашават опасно вратата на летците. Отправените удари към Георгиев бяха далечни, не го изненадваха, и той лесно ги парираше. Играта през второто полувреме бе по-жива и напрегната. Армейците завладяха задълго средата на терена, но акциите им завършваха безрезултатно.

Отборът на ВВС даде свойствената си игра. Център-нападателят Минев игра отдръпнат назад и подсилваше отбраната. Това обаче не му попречи на моменти да се явява непокрит пред противниковата врата и да всява смут в защитата. През първото полувреме летците бяха напълно равностоен противник, докато през втората част на играта те се огънаха и застрашаваха само откъслечно вратата на Геренски. ВВС можеше да открие резултата още в третата минута на първого полувреме, когато Бачев (№8) умело се отскубна от отбраната на армейците, озова се сам срещу Геренски, излъга и него, и само забавянето н неточността на удара му ликвидираха опасността.

Единствения гол на мача отбеляза Ангел Миланов (№11) в 65-та минута, когато пусната топка отдясно и успоредно на вратата, попадна в него и той с хубав диагонален удар, през неудачния плонж на Георгиев, вкара топката във вратата.

Съдията Тр. Христов ръководи плахо и недостатъчно авторитетно.

източник вестник „Народен спорт“